Solliciteren bij TAUW: Maak kennis met onze Recruiters Nadia en Romy

It’s not just a daily job, it’s a living ambition

Solliciteren kan een spannende onderneming zijn, maar wie weet kom jij binnenkort bij ons op gesprek en mogen we je verwelkomen als nieuwe collega! Achter de schermen bij TAUW zetten onze Recruiters Nadia Mannai en Romy Gerritsen zich dagelijks in om vacatures en talenten succesvol met elkaar te matchen.

“Romy en ik werken allebei sinds eind 2020 bij TAUW, dus we hebben beiden het sollicitatieproces vrij recent nog doorlopen. Nu zijn we natuurlijk bevooroordeeld, maar hier werken voelt voor ons echt als thuiskomen”, vertelt Nadia. “We zijn door onze collega’s met open armen ontvangen”, vult Romy aan.

Wat doen jullie eigenlijk precies?
“Onze kerntaak is het adviseren van teammanagers bij het vinden van nieuwe collega’s. We denken daarbij mee over de lange termijn: welke ontwikkelingen willen zij realiseren met hun team en afdeling? Met die kennis zetten wij een vacature uit die aansluit op die ambities met als doel de juiste kandidaat aan te trekken”, legt Nadia uit.

“Tegelijkertijd denken wij aan de sollicitant”, vervolgt Romy. “Onze werken-bij-site is ons visitekaartje en ook een vacature zelf is bepalend voor de eerste indruk. Dat weten wij ook nog vanuit onze eigen sollicitatie. Wij zorgen ervoor dat onze communicatie TAUW ademt, om sollicitanten te enthousiasmeren en talenten aan te trekken. Daarnaast zijn wij ook hun aanspreekpunt. Op een toegankelijke en laagdrempelige manier beantwoorden we vragen van sollicitanten via WhatsApp, e-mail en telefoon. En gedurende het sollicitatieproces houden we hen actief op de hoogte.”

Wil jij bij ons solliciteren, dan kijken we uit naar jouw motivatiebrief met CV. Waar wordt dan eigenlijk op gelet?
Nadia: “We kijken uiteraard naar de opleidingsachtergrond en ervaring, maar de motivatie is minstens zo belangrijk. Waarom wil iemand bij TAUW werken en waarom in een specifiek vakgebied? Kortom: ‘It’s not just a daily job, it’s a living ambition’ en dat zien we graag verwoord in de motivatiebrief. Vervolgens beoordelen we of een sollicitant past bij de ambities van een teammanager, het team en TAUW.”

Wat is jullie eigen living ambition?
“Dat blijft toch een lastige vraag”, reageert Nadia lachend. “Als ecoloog bijvoorbeeld lijkt het logisch dat je je wil inzetten voor flora en fauna, maar als stafmedewerker zet je je anders in. Daarom is mijn living ambition technische professionals te laten zien dat ze bij TAUW hun ambities waar kunnen maken”, aldus Nadia. Romy: “Daar herken ik mij in. Mijn living ambition is om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te houden.”

Zie jij jezelf ook al werken bij TAUW, dan ligt er een leuke en uitdagende baan in het verschiet. De start van die nieuwe baan vindt momenteel, vanwege corona, voornamelijk thuis plaats. Hoe gaat dat in z’n werk?
“We vinden een goede introductie heel belangrijk, zeker ook digitaal”, benadrukt Nadia. “We hebben ons eigen onboardingsprogramma: de InTAUWductie. Dit doorloopt een nieuwe collega stapsgewijs om zo kennis te maken met TAUW, het werk en collega’s. Ook staan we stil bij bijzondere momenten, zoals het vieren van het succesvol doorlopen van de proeftijd. Of we nu digitaal werken of op kantoor, nieuwe collega’s kunnen erop rekenen dat ze ondergedompeld worden in de TAUW-cultuur. We laten ze niet zomaar meteen los.”

Hoe hebben jullie zelf de start bij TAUW ervaren?
“Iedereen is heel toegankelijk en geïnteresseerd in hoe het met je gaat en hoe het werk bevalt. Je thuis laten voelen, dat is echt TAUW”, vertelt Nadia. Romy sluit zich daarbij aan. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ondanks dat we vanuit huis werken, krijg je de werksfeer goed mee. Wat iemand een TAUWer maakt, ervaar je zelfs door het beeldscherm heen.”

Waar kunnen nieuwe collega’s nog meer op rekenen, naast de InTAUWductie?
“Een goed geregelde thuiswerkplek. Veel vrijheid in de werkzaamheden en werktijden. Mogelijkheden om je te ontwikkelen en je loopbaan vorm te geven”, vertelt Romy. “Ik neem bijvoorbeeld deel aan het juniorenopleidingsprogramma en ik zit in de werkgroep Diversiteit en Inclusie. Ook positief: door de participatieregeling voelt TAUW echt eigen. TAUW is namelijk in handen van alle vaste medewerkers en dat maakt dat we samen nog meer betrokken zijn bij elkaar en de organisatie.”

Wil jij ook thuiskomen bij TAUW? Bekijk onze vacatures of neem contact op met Nadia of Romy.

It’s not just a daily job…
…it’s a living ambition

Blijf op de hoogte van onze Professional Playground!
Schrijf je in en ontvang max. 5x per jaar onze nieuwsbrief.

Aanmelden
speeddate

*Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met ons privacybeleid.

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling...

…draag je direct én zichtbaar bij aan de leefomgeving. Projectontwikkelaars, (industriële) bedrijven, woningbouwcorporaties en overheden: allemaal kunnen ze bouwen op jou! Je adviseert, samen met jouw projectteam, opdrachtgevers over ruimtelijke procedures. Hier komt veel bij kijken: vergunningsaanvragen, het vertalen van de resultaten van milieuonderzoeken, milieueffectrapportages, het adviseren van de opdrachtgever bij het maken van keuzes en de vertaling naar producten en procedures. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd, zoals bijvoorbeeld MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Verkenning Oostvaardersoevers, provinciale mobiliteitsprojecten, zoals de N233 en N201 of aan project De Nieuw Kern.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling:

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Projectmanagement, Projectbeheersing en Contractvorming ...

…ben jij dé expert op het gebied van projecten. Binnen een projectorganisatie zoals TAUW is dat een flinke uitdaging, want projecten zijn onze core business! Waar andere collega’s specialist zijn op inhoud, ben jij degene die het overzicht houdt over het geheel. Je overziet de acties, risico’s, budgetten en scope en je bent in staat om deze te bewaken. Dit doe je niet alleen: je werkt samen met adviseurs, projectbeheersers, risicomanagers en contractspecialisten. Voorbeelden van projecten zijn MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Contractering dagelijks beheer en onderhoud vaarwegen provincie Zuid- Holland en Verkenning Oostvaardersoevers.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Projectmanagement:

Als Trainee Projectmanagement houd jij je onder andere bezig met:

Als Proces­begeleiding en Omgevings­management...

…maak jij het verschil: door oog te hebben voor de wensen van alle betrokken partijen, zorg je ervoor dat projecten soepel verlopen en dat iedereen zich gehoord voelt. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd. Denk aan een wijkuitvoeringsplan, klimaatadaptatie en -beleid, herontwikkeling van landelijk gebied en infrastructurele projecten. Overal waar wij werken, staan we in verbinding met omwonenden, bedrijven, en overheden. Door jouw skills op het gebied van procesbegeleiding weet jij belanghebbenden te betrekken voor een effectieve samenwerking.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Proces­begeleiding en Omgevings­management:

Als Trainee Proces­begeleiding en Omgevings­management houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Industriële Transities...

…draag jij bij aan het toekomstbestendig maken van de industrie en bedrijventerreinen. Milieu- en klimaatproblematiek en de veranderende wetgeving zorgen er voor dat overheden en bedrijven anders moeten kijken naar de inrichting van de werk- en leefomgeving en het gebruik van grondstoffen. Er ontstaan verschillende transitieopgaven: denk aan de chemie- en energietransitie, klimaatverandering, circulaire economie en digitalisering. Jij gaat samen met je collega’s deze transitieopgaven vertalen naar concrete ambities, beleid en praktische oplossingen. Je werkt aan projecten zoals het berekenen van broeikasgasuitstoot en reductiepotentie bij een gemeente.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Industriële Transities:

Als Trainee Industriële Transities houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur...

draag jij bij aan een duurzame wereld door jouw data-skills in te zetten voor groenblauwe opgaves. In de snel veranderende wereld hebben onze klanten steeds complexere behoeften, waarbij digitale oplossingen essentieel zijn om de toekomst vorm te geven. Jij bent expert op het gebied van data en hebt affiniteit met de werkvelden ecologie en water. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals Dijkverbetering Meanderende Maas, Natuurontwikkeling De Oeverlanden of Systeemgericht advies en bodemonderzoek voor stikstofgevoelige habitattype landgoed Junne.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Dataspecialist Water en Natuur:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Civiele Techniek...

ben jij de analytische denker die innovatieve oplossingen bedenkt én ontwerpt voor uitdagende technische vraagstukken. Jouw grootste uitdaging is om in samenwerking met andere disciplines tot veilige, innovatieve en technische oplossing te komen die passen binnen de kaders van de opdrachtgever en beperkingen van de omgeving. Samen met collega’s sta je aan de tekentafel van een toekomstbestendig Nederland. Je bent actief in projectteams van verschillende omvang en vindt daarin jouw eigen weg. De diversiteit aan projecten is enorm. Voorbeelden zijn de dijkverbetering Meanderende Maas, renovatie van gemaal Middelpolder, het herinrichten van de binnenstad van Eindhoven en het verduurzamen van Eindhoven Airport.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Civiele Techniek:

Als Trainee Civiele Techniek houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Water en Bodem Sturend...

…bijt jij je vast in de uiteenlopende gebiedsopgaven in het stedelijk en landelijk gebied. Denk aan opgaven zoals de stikstofcrisis, klimaattransitie, KRW- en Natura 2000-doelen en daarbij natuurlijk de wens (en landelijke beleidslijn) om water en bodem meer sturend te laten zijn. Tijdens jouw Traineeship ga je aan de slag met complexe vraagstukken op het gebied van gezonde water- en bodemsystemen, schoon en voldoende grondwater, transitieopgaven in de ondergrond en natuurlijk systeemherstel.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Water en Bodem Sturend:

Als Trainee Water en Bodem Sturend houd jij je onder andere bezig met:

bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je wilt speeddaten met één van onze oud trainees. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je afspraak te finaliseren.