Arbeidsvoorwaarden

Op het moment dat je bij Tauw in dienst treedt, heb je recht op diverse arbeidsvoorwaarden. De belangrijkste hebben we hieronder (gecategoriseerd) weergegeven en toegelicht.

Financieel

Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we niet alleen naar het functieprofiel, maar ook naar jouw capaciteit, kwaliteiten en werkervaring. Op basis van dat complete plaatje doen we je een passend en marktconform salarisvoorstel.

Daarnaast:

 • Ontvang je 8% vakantiegeld en 2% eindejaarsuitkering
 • Stijgt je salaris elk jaar na je jaarbeoordeling (mits je op of boven gewenst niveau presteert)
 • Wordt je salaris jaarlijks geïndexeerd
 • Kennen we een winstdelingsregeling
 • Bieden we een goede pensioenvoorziening
 • Krijg je OV-kosten voor jouw woon-werkverkeer volledig vergoed
 • Kun je gebruik maken van diverse collectiviteitskortingen (zorg-, auto-, woon-, doorlopende reis- en rechtsbijstandsverzekering en korting bij aanschaf van verschillende Dell producten).
 • Mogelijkheid om een WGA-hiaat verzekering af te sluiten waarmee je inkomen wordt aangevuld na twee jaar ziekte.

Verlof

Afhankelijk van je functie krijg je 30 of 32 vakantiedagen, met de mogelijkheid om extra vrije dagen aan te schaffen. Want wij weten ook: hoe leuk het werk ook is, eens in de zoveel tijd is het nodig om te ontspannen en opnieuw op te laden.

Werktijden

Tauw onderstreept het belang van een goede werk/privé-balans. Dus, hoe laat je je werkdag start is aan jou; bij ons geen 9 tot 5 mentaliteit. Thuiswerken, zowel structureel als incidenteel, is ook geen probleem en heeft als bijkomend voordeel dat we de CO2-footprint als gevolg van onze bedrijfsvoering zo klein mogelijk houden.

Werken in deeltijd behoort tot de mogelijkheden en ook daarin zijn we flexibel: als je wilt kun je bijvoorbeeld 36 uur werken, verdeeld over 4 dagen.

Voor alles geldt: de werkzaamheden moeten het natuurlijk wel toelaten.

Arbeidsvoorwaarden afgestemd op jouw wensen

Naast de ‘standaard’ arbeidsvoorwaarden, bieden we je ook diverse arbeidsvoorwaarden op maat:

 • Het is mogelijk om maximaal 12 verlofdagen per jaar bij te kopen
 • Bovenwettelijke verlofdagen kun je verkopen
 • Je kunt met fiscaal voordeel een (elektrische) fiets aanschaffen 

Medewerkersparticipatie

In 2017 koos Tauw voor een unieke vorm van medewerkersparticipatie: het participerend leiderschap. Elke Tauw-medewerker kan participeren in het bedrijf, mits hij/zij een vast contract heeft. Met andere woorden: Tauw is een onafhankelijk bedrijf, in handen van eigen medewerkers.

Aan de aanschaf/het bezit van aandeelcertificaten kleven verschillende voordelen:

 • Als Tauw groeit, groeit de waarde van de aandeelcertificaten mee
 • Een deel van de winst wordt als dividend uitgekeerd aan de participanten
 • Participanten krijgen informatie over en zeggenschap in de strategie van Tauw, via de door de hen gekozen vertegenwoordigers in het bestuur van stichting Tauw Participation. Dit bestuur is betrokken bij zaken als:
  • Overnames, grote investeringen en bedrijfsstrategie
  • Jaarlijkse begroting
  • Beleid betreffende aandeelcertificaten & dividend
  • Benoeming van de Raad van Commissarissen.

Tauw schenkt je bij ingang van je vaste contract vijf aandeelcertificaten. Het is uiteraard mogelijk om extra certificaten aan te schaffen. Het is één keer per jaar mogelijk om aandeelcertificaten te verhandelen. Om speculatie tegen te gaan is het na verkoop drie jaar lang niet mogelijk om aandeelcertificaten aan te schaffen.

Ontwikkelingsmogelijkheden | Tauw University

De kwaliteit van onze dienstverlening is één op één verbonden met de kwaliteit van onze medewerkers. Daarom staat persoonlijke en professionele ontwikkeling hoog in het vaandel bij Tauw. Onze medewerkers – van starter tot senior - werken continu aan hun (vakinhoudelijke) kennis, vaardigheden en competenties.

Voor een deel gebeurt dat natuurlijk in je dagelijks werk (‘learning on the job’), maar als aanvulling daarop kun je terecht bij onze eigen Tauw University. Hier kun je je inschrijven voor cursussen, trainingen, masterclasses en e-learnings. Zo blijf je werken aan je persoonlijke en professionele ambities!

Speciaal voor starters en junioren
Speciaal voor alle indiensttredende starters en junioren heeft Tauw een opleidingstraject ontwikkeld waarbij kennismanagement, ontwikkeling van vakinhoudelijke kennis en (communicatieve) vaardigheden centraal staan. Persoonlijke Effectiviteit Programma (PEP), Omgaan met stress, Marktgericht werken en Projectmatig werken zijn enkele voorbeelden van de cursussen die in het opleidingstraject zijn opgenomen. Met dit opleidingstraject geef je jouw carrière een kickstart!

Jong@Tauw

Jong@Tauw is opgericht door en voor jonge Tauwers (of Tauwers die zich jong voelen) die graag over de muren van de eigen afdeling of locatie willen kijken en ervaring willen delen met anderen. Er worden regelmatig leuke, leerzame en sportieve/actieve excursies, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Het doel van Jong@Tauw:

 • Het interne netwerk van junioren versterken door het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten waar men elkaar en Tauw beter leert kennen
 • De kennis en competenties van junioren vergroten door het organiseren van workshops en werkverbredingsexcursies
 • Voor het MT dienen als adviesorgaan
 • Voor jonge Tauwers dienen als 'platform' waar je met vragen terecht kan, ervaringen worden uitgewisseld en belangen worden behartigd.

Daarnaast is in het najaar van 2018 ook Young@Tauw International opgericht: een intern internationaal netwerk met de missie om gepassioneerde jonge Tauwers in verschillende landen met elkaar te verbinden en internationale samenwerking, kennisuitwisseling en (gedeelde) persoonlijke groei te faciliteren.

Pagina delen