Arbeids­voorwaarden

We begrijpen dat je ook wilt weten wat wij jou te bieden hebben. Binnen TAUW hebben we een eigen arbeidsvoorwaardenregeling. Op deze pagina hebben we een aantal belangrijke arbeidsvoorwaarden voor je samengevat.

Arbeids­voorwaarden

Op het moment dat je bij TAUW in dienst treedt, heb je recht op diverse arbeidsvoorwaarden. De belangrijkste lichten we je toe.

Bij TAUW zorgen we ervoor dat jouw salaris niet alleen past bij het functieprofiel, maar ook bij jouw kennis en ervaring. Naast je maandelijkse salaris, kennen we bij TAUW nog een aantal andere financiële componenten:

 • Een eindejaarsuitkering van 2% van jouw bruto jaarsalaris
 • Vakantiegeld van 8% van jouw bruto jaarsalaris
 • Bij een goed bedrijfsresultaat kan je meeprofiteren in een winstdeling
 • Een salarissysteem waarbij je salaris elk jaar met een vast percentage toeneemt, tot je aan het maximum van je salarisschaal zit. Voor junioren kennen we een versnelde doorgroei met een hoger percentage.
 • Jaarlijks wordt er gekeken of er een collectieve trendmatige verhoging van toepassing is, op basis van indexatie.
 • Een goede pensioenregeling, zodat jij je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.
 • Afhankelijk van je functie krijg je van ons een laptop, telefoon en/of verschillende onkostenvergoedingen. Maak je graag gebruik van je eigen mobiele telefoon in plaats van een telefoon van TAUW dan kan dat. TAUW geeft je dan een maandelijkse vergoeding.

Werken is natuurlijk leuk, maar het is ook belangrijk om te ontspannen en om weer helemaal op te laden. Bij TAUW begrijpen we dat als geen ander. Daarom bieden we – afhankelijk van je functieschaal – 30 of 32 verlofdagen (op basis van een fulltime dienstverband), met zelfs de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen.

 

Daarnaast hebben we ook flexibele arbeidsvoorwaarden rondom jouw verlof. Zo kun je:

 • Maximaal 12 verlofdagen per jaar bijkopen, op basis van een fulltime dienstverband
 • Bovenwettelijke verlofdagen verkopen, in ruil voor salaris
 • Twee Nederlandse feest- of gedenkdagen ruilen voor twee feestdagen van een andere nationaliteit of geloofsovertuiging

Bij TAUW zijn we flexibel als het gaat om jouw werkplek en werktijden. Afhankelijk van jouw werkzaamheden en functie kun je je werktijden indelen op een manier die helemaal bij jou past. Onze fulltime werkweek is 40 uur, maar we begrijpen dat niet iedereen fulltime wil werken. Daarom staan we open voor deeltijdmogelijkheden en denken we graag met je mee.

 

We bieden jou de mogelijkheid om maar liefst de helft van je tijd vanuit huis te werken. Waar je ook werkt, de beschikking hebben over goede voorzieningen en faciliteiten om je werkzaamheden te kunnen uitvoeren is een randvoorwaarde. Om deze reden faciliteert TAUW jouw thuiswerkmeubilair en een thuiswerkvergoeding! Een bureau, een stoel, een extra beeldscherm: we werken samen met een partner die op duurzame wijze thuiswerkmeubilair bij jou thuisbezorgt en ook weer ophaalt wanneer je er geen gebruik meer van maakt of uit dienst gaat.

We geloven sterk in duurzaamheid en moedigen onze collega’s aan om milieuvriendelijke reisopties te kiezen. Met onze OV-businesscard maak je moeiteloos gebruik van het openbaar vervoer. Fiets je liever naar kantoor? Profiteer dan van ons fietsplan, waarbij je met belastingvoordeel een nieuwe (elektrische) fiets kan aanschaffen. Voor collega’s die met hun eigen auto reizen, bieden we ook een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,23 netto per kilometer (gemaximeerd). Rijd je privé met een elektrische auto naar je werk en wil je een laadvoorziening bij je woonadres laten installeren, dan kom je eenmalig in aanmerking om fiscaal vriendelijk een laadvoorziening aan te schaffen. Per dag kun jij kiezen welke reisoptie je gebruikt, op deze manier krijg je een passende vergoeding.

Bij TAUW hebben we een unieke vorm van medewerkersparticipatie: de mogelijkheid om aandeelcertificaten van TAUW aan te kopen. Wat houdt dat precies in? Elke TAUW-medewerker met een vast contract heeft de mogelijkheid om deel te nemen en ’mede-eigenaar’ te worden van het bedrijf. Met andere woorden, TAUW is een onafhankelijk bedrijf dat in handen is van haar eigen medewerkers.

Als je aandeelcertificaten hebt, profiteer je van verschillende voordelen:

 • Naarmate TAUW groeit, groeit de waarde van jouw aandeelcertificaten mee
 • Je ontvangt een deel van de winst in de vorm van dividend
 • Als deelnemer krijg je informatie en inspraak in de strategie van TAUW. Je hebt zelfs de mogelijkheid om vertegenwoordigers te kiezen die jouw belangen behartigen in het bestuur van stichting TAUW Participation.


Zodra je een vast contract hebt, schenkt TAUW je vijf aandeelcertificaten. Elk jaar in mei kun je deelnemen aan de handelsronde om (extra) aandeelcertificaten te kopen of (een deel van) je aandeelcertificaten te verkopen en als je ervoor kiest om je winstuitkering (gedeeltelijk of volledig) in certificaten te laten uitbetalen, verhogen wij jouw bruto winstuitkering met 10%.

Binnen TAUW hebben wij ons eigen opleidingsplatform: TAUW-University! Hier bieden we een breed scala aan trainingen en opleidingsprogramma’s. Of je nu geïnteresseerd bent in vaktechnische trainingen, projectmanagement, adviesvaardigheden, samenwerken of marktgericht handelen, bij TAUW-University vind je wat je nodig hebt. We bieden ook specifieke programma’s voor medewerkers in verschillende loopbaanfasen, zoals ons junioren-, medioren- en masterprogramma. Op ons platform kun je e-learnings volgen, handleidingen raadplegen, webinars bijwonen en opgenomen trainingen bekijken. Maar ontwikkeling stopt natuurlijk niet bij TAUW-University.

De kwaliteit van onze dienstverlening is één op één verbonden met de kwaliteit van onze medewerkers. Daarom staat persoonlijke en professionele ontwikkeling hoog in het vaandel bij TAUW. Onze medewerkers – van starter tot senior – werken continu aan hun (vakinhoudelijke) kennis, vaardigheden en competenties. Als netwerkorganisatie moedigen we persoonlijk leiderschap aan. Je krijgt de kans om deel te nemen aan diverse projecten en samen te werken met collega’s uit verschillende disciplines.

Regelmatig delen we handige en interessante informatie, weetjes en tips die ervoor zorgen dat jij je gezond en energiek voelt. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten op het gebied van vitaliteit. Zo wordt er jaarlijks een vitaliteitsmiddag georganiseerd waar je samen met collega’s aan verschillende sportieve activiteiten kunt deelnemen. Ook kan je als medewerker van TAUW lid worden van de Personeelsvereniging (PV) van jouw standplaats.

Voor collega’s tot en met 35 jaar is er het netwerk Jong@TAUW waar iedere maand een uitje wordt georganiseerd! Jong@TAUW is opgericht door en voor jonge TAUWers (of TAUWers die zich jong voelen) die graag over de muren van de eigen afdeling of locatie willen kijken en ervaringen willen delen met anderen. Er worden regelmatig leuke, leerzame en sportieve/actieve excursies, workshops en andere activiteiten georganiseerd. Daarnaast is Young@TAUW International opgericht: een intern internationaal netwerk met de missie om gepassioneerde jonge TAUWers in verschillende landen met elkaar te verbinden en internationale samenwerking, kennisuitwisseling en (gedeelde) persoonlijke groei te faciliteren.

ANW-Hiaat

Als medewerker bij TAUW kun je gebruik maken van een collectieve ANW-hiatenpensioenverzekering. Deze verzekering is bedoeld als aanvulling op de wettelijke ANW-uitkering. Deze verzekering geeft jouw partner na je overlijden extra financiële zekerheid om het verlies aan jouw inkomen deels te compenseren.

WGA-Hiaat en WIA-excedent

Bij TAUW bieden de WGA-hiaatverzekering (vrijwillige verzekering) en de WIA-excedentverzekering extra bescherming tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt arbeidsongeschikt raken, dan bieden deze verzekeringen extra financiële zekerheid.

Collectiviteitskortingen

Via verschillende partijen kun je collectieve kortingen krijgen, zoals:

 • Korting op een aanvullende zorgverzekering
 • Korting op een auto-, woon-, doorlopende reis- en rechtsbijstandverzekering
 • Exclusieve kortingen op geselecteerde hardware producten
 • Voordelige Private Lease

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.