Ronald's
LIVING AMBITION

Ronald Thijs zet zich iedere dag samen met zijn collega’s in om alles op rolletjes te laten lopen mét een blik op de toekomst.
Een optimale digitale infrastructuur is onmisbaar voor iedere organisatie. Dat geldt zeker ook voor TAUW, waar het verzamelen, delen en inzichtelijk maken van data een fundamenteel onderdeel is van het werk. Ronald Thijs, IT Manager Services & Operations en Team Manager Adoption Centre, zet zich iedere dag samen met zijn collega’s in om alles op rolletjes te laten lopen mét een blik op de toekomst.

“Mijn werk is ontzettend divers”, vertelt Ronald. “Aan de ene kant ben ik bezig met de IT-afdeling. Dus ervoor zorgen dat iedereen de middelen, zoals laptops en netwerkverbindingen, heeft om hun werk goed en veilig te kunnen doen. Ook kunnen collega’s met vragen terecht bij onze eigen servicedesk. Samen zetten we ons in voor alle zes TAUW-landen.”

Eigenzinnige professionals

“Aan de andere kant houd ik me bezig met digitale ontwikkelingen en adoptie. Bij digitale ontwikkelingen kun je denken aan het creëren van nieuwe digitale producten en dienste die we vervolgens zelf inzetten en vermarkten. Willen we vernieuwingen implementeren, dan krijgen we te maken met de adoptie ervan. Er werken 1.200 eigenzinnige professionals bij TAUW die we allemaal willen motiveren over te gaan tot de adoptie van die vernieuwingen. Samen met een paar enthousiaste collega’s houden we ons daarmee bezig binnen het Adoption Center.”

Verandermanagement

De rol van Ronald binnen het Adoption Center is hem op het lijf geschreven. “Jaren geleden heb ik ontdekt dat ik verandermanagement interessant en leuk vind. Daar heb ik zo’n vijf jaar lang opleidingen in gevolgd. Ook mijn teamleden zijn allemaal met verandermanagement bezig, dus we wisselen continu kennis uit en brengen de theorie in praktijk. Het is leuk en uitdagend om daar samen zo mee bezig te zijn en plannen te maken.”

Ronald kwam in aanraking met TAUW door een overlegplatform van IT-professionals van verschillende ingenieursbureaus. “Met een stuk of zes concullega’s komen we zo’n drie keer paar jaar samen. We zijn onderling dan heel open. Alleen de kroonjuwelen delen we niet, zoals hoeveel korting we krijgen op softwarelicenties. In 2019 besloot ik een overstap te willen maken. Ik werkte bij een tof bedrijf, maar ik stond elke dag in de file en moest veel reizen voor mijn werk. Ik ben toen in de omgeving van Apeldoorn gaan kijken, waar ik woon, en toen kwam TAUW weer voorbij.”

Menselijke maat

“De menselijke maat staat bij TAUW voorop”, vervolgt Ronald. “Er wordt keihard gewerkt, maar het is een vriendelijk bedrijf met een leuke sfeer. En iedereen is toegankelijk, ook de landelijk directeur en afdelingshoofden. Bovendien is er veel ruimte voor inbreng en voel ik me gesteund. Die menselijke maat voer ik ook door in onze IT. We zitten niet een beetje achter een beeldscherm met nummertjes en cijfertje te werken. Wij zijn er zodat andere echte mensen hun werk kunnen doen. Op kantoor en in het veld.”

Duurzaamheid

Ronald en zijn collega’s houden daarbij een scherp oog op duurzaamheid, een belangrijk speerpunt van TAUW. “We kiezen bijvoorbeeld bij de selectie van de laptops voor het merk dat aantoonbaar met duurzaamheid bezig is. Daarnaast bieden we collega’s de mogelijkheid hun laptop een jaar langer te houden. Zo’n zeventig procent van de collega’s kiest daarvoor. En richting de toekomst zijn we bijvoorbeeld bezig met de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de opslag van data. Hoe kunnen we dat reduceren?”

Ook in zijn privéleven heeft Ronald een slag kunnen slaan op het gebied van duurzaamheid. Zijn dagelijkse autorit naar het werk heeft plaatsgemaakt voor een tochtje door de natuur met zijn e-bike. “Vanaf de fiets ervaar ik de seizoenen. Ik zie de ooievaars op hun nesten zitten en zie lammetjes en veulens gebeuren worden. Af en toe rij ik een paar kilometer om en als ik dan thuiskom bij mijn vrouw zeg ik: ‘Het lijkt wel alsof ik vakantie heb gehad’. Het is heerlijk om een werkdag zo af te kunnen sluiten. Ik wil hier niet meer weg.”

Lees ook deze verhalen

De switch van Bouwkunde constructies naar Civiele techniek: “Het was een wereld die voor mij openging!”, aldus Büsra Demiryumruk, Ontwerper bij TAUW.
“Ik wilde meer creativiteit in mijn werk kwijt en zag overeenkomsten tussen mijn werk als stratenmaker destijds en mijn werk als ontwerper nu.
Quentin Brouwer heeft een dubbele rol als Technisch Manager en Ontwerpleider binnen TAUW. “Ik noem mijn werk altijd puzzelen voor professionals”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.

Aanmelden
speeddate

*Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met ons privacybeleid.

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling...

…draag je direct én zichtbaar bij aan de leefomgeving. Projectontwikkelaars, (industriële) bedrijven, woningbouwcorporaties en overheden: allemaal kunnen ze bouwen op jou! Je adviseert, samen met jouw projectteam, opdrachtgevers over ruimtelijke procedures. Hier komt veel bij kijken: vergunningsaanvragen, het vertalen van de resultaten van milieuonderzoeken, milieueffectrapportages, het adviseren van de opdrachtgever bij het maken van keuzes en de vertaling naar producten en procedures. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd, zoals bijvoorbeeld MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Verkenning Oostvaardersoevers, provinciale mobiliteitsprojecten, zoals de N233 en N201 of aan project De Nieuw Kern.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling:

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Projectmanagement, Projectbeheersing en Contractvorming ...

…ben jij dé expert op het gebied van projecten. Binnen een projectorganisatie zoals TAUW is dat een flinke uitdaging, want projecten zijn onze core business! Waar andere collega’s specialist zijn op inhoud, ben jij degene die het overzicht houdt over het geheel. Je overziet de acties, risico’s, budgetten en scope en je bent in staat om deze te bewaken. Dit doe je niet alleen: je werkt samen met adviseurs, projectbeheersers, risicomanagers en contractspecialisten. Voorbeelden van projecten zijn MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Contractering dagelijks beheer en onderhoud vaarwegen provincie Zuid- Holland en Verkenning Oostvaardersoevers.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Projectmanagement:

Als Trainee Projectmanagement houd jij je onder andere bezig met:

Als Proces­begeleiding en Omgevings­management...

…maak jij het verschil: door oog te hebben voor de wensen van alle betrokken partijen, zorg je ervoor dat projecten soepel verlopen en dat iedereen zich gehoord voelt. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd. Denk aan een wijkuitvoeringsplan, klimaatadaptatie en -beleid, herontwikkeling van landelijk gebied en infrastructurele projecten. Overal waar wij werken, staan we in verbinding met omwonenden, bedrijven, en overheden. Door jouw skills op het gebied van procesbegeleiding weet jij belanghebbenden te betrekken voor een effectieve samenwerking.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Proces­begeleiding en Omgevings­management:

Als Trainee Proces­begeleiding en Omgevings­management houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Industriële Transities...

…draag jij bij aan het toekomstbestendig maken van de industrie en bedrijventerreinen. Milieu- en klimaatproblematiek en de veranderende wetgeving zorgen er voor dat overheden en bedrijven anders moeten kijken naar de inrichting van de werk- en leefomgeving en het gebruik van grondstoffen. Er ontstaan verschillende transitieopgaven: denk aan de chemie- en energietransitie, klimaatverandering, circulaire economie en digitalisering. Jij gaat samen met je collega’s deze transitieopgaven vertalen naar concrete ambities, beleid en praktische oplossingen. Je werkt aan projecten zoals het berekenen van broeikasgasuitstoot en reductiepotentie bij een gemeente.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Industriële Transities:

Als Trainee Industriële Transities houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur...

draag jij bij aan een duurzame wereld door jouw data-skills in te zetten voor groenblauwe opgaves. In de snel veranderende wereld hebben onze klanten steeds complexere behoeften, waarbij digitale oplossingen essentieel zijn om de toekomst vorm te geven. Jij bent expert op het gebied van data en hebt affiniteit met de werkvelden ecologie en water. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals Dijkverbetering Meanderende Maas, Natuurontwikkeling De Oeverlanden of Systeemgericht advies en bodemonderzoek voor stikstofgevoelige habitattype landgoed Junne.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Dataspecialist Water en Natuur:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Civiele Techniek...

ben jij de analytische denker die innovatieve oplossingen bedenkt én ontwerpt voor uitdagende technische vraagstukken. Jouw grootste uitdaging is om in samenwerking met andere disciplines tot veilige, innovatieve en technische oplossing te komen die passen binnen de kaders van de opdrachtgever en beperkingen van de omgeving. Samen met collega’s sta je aan de tekentafel van een toekomstbestendig Nederland. Je bent actief in projectteams van verschillende omvang en vindt daarin jouw eigen weg. De diversiteit aan projecten is enorm. Voorbeelden zijn de dijkverbetering Meanderende Maas, renovatie van gemaal Middelpolder, het herinrichten van de binnenstad van Eindhoven en het verduurzamen van Eindhoven Airport.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Civiele Techniek:

Als Trainee Civiele Techniek houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Water en Bodem Sturend...

…bijt jij je vast in de uiteenlopende gebiedsopgaven in het stedelijk en landelijk gebied. Denk aan opgaven zoals de stikstofcrisis, klimaattransitie, KRW- en Natura 2000-doelen en daarbij natuurlijk de wens (en landelijke beleidslijn) om water en bodem meer sturend te laten zijn. Tijdens jouw Traineeship ga je aan de slag met complexe vraagstukken op het gebied van gezonde water- en bodemsystemen, schoon en voldoende grondwater, transitieopgaven in de ondergrond en natuurlijk systeemherstel.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Water en Bodem Sturend:

Als Trainee Water en Bodem Sturend houd jij je onder andere bezig met:

bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je wilt speeddaten met één van onze oud trainees. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je afspraak te finaliseren.