Van bouwkunde naar civiele techniek
Büsra rondde, voordat ze bij TAUW kwam werken, de opleiding Bouwkunde constructie af. “Tijdens mijn studie wilde ik altijd constructeur worden, maar ik studeerde af in een periode waarin het niet goed ging met de bouw. Een baan vinden in deze periode was erg lastig, dus heb ik besloten om verder te studeren” vertelt Büsra. “Tijdens de opleiding had ik lessen samen met studenten van de opleiding Civiele techniek, dit trok toen ook al wel een beetje mijn aandacht, dus de keuze om mijn vervolgopleiding op gebied van Civiele techniek te gaan doen, was geen moeilijke keuze”. Deze opleiding bleek echt een eyeopener te zijn voor haar. Büsra ontdekte dat ze Civiele techniek veel leuker vond dan Bouwkunde constructie. “Het was echt een wereld die voor mij openging!”. De afwisseling aan projecten met alle verschillende civiele kunstwerken is wat haar het meest trekt.
Bij TAUW voelt Büsra zich thuis. Ze begon vanuit detacheringen kreeg na een jaar te horen dat ze mocht blijven. “De sfeer bij TAUW is erg gezellig en laagdrempelig. Ik vind het ook fijn dat er weinig hiërarchie is binnen de organisatie. Iedereen is benaderbaar”, vertelt ze. Büsra werkt op het kantoor in Amsterdam, maar haar team zit daarnaast voor een deel ook in Utrecht. “Ondanks dat de helft van het team in Utrecht werkt voel ik mij wel verbonden met die collega’s en ik spreek ze ook regelmatig.”
Wegen projecten als favoriet
Büsra werkt inmiddels alweer acht jaar bij TAUW. Haar werkzaamheden strekken zich uit over diverse infrastructuurprojecten, van bovengrondse tot ondergrondse infrastructuur. “De projecten waaraan ik werk variëren enorm. Niet alleen werk ik aan hele verschillende soorten projecten, maar ook de duur van de projecten verschilt, van enkele weken tot een jaar”, vertelt Büsra enthousiast.
Wanneer ze moet kiezen welke projecten ze het leukst vindt, noemt ze de wegenprojecten als favoriet.
“Het 3D-werk in deze projecten en de uitdagende puzzels, met name bij snelwegen, maken deze projecten voor mij erg aantrekkelijk.”
- Büsra Demiryumruk
Het ontwerpen in 3D vindt ze het leukst om te doen, “3D ontwerp is een upgrade van het 2D ontwerp, hiermee geef je niet alleen een beter beeld van het project, maar krijg je inzicht in onder andere de grondbalans en breng je de omgeving in kaart.” Een project dat haar sterk is bijgebleven, is de Parklaan in Ede. “In dit grote project ondersteunde ik de andere ontwerpers en was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwerp van de waterhuishouding. Ook hielp ik mee met de aansluiting van het nieuw ontwerp op de bestaande wegen”, vertelt Büsra. “Dit was echt een van de topprojecten die ik heb gedaan!”
Ontwikkelen en begeleiden
Büsra heeft in haar team een actieve rol in het inwerken van nieuwe collega’s. “Het helpen van collega’s en het bij leren van nieuwe dingen vind ik leuk. Daarnaast haal ik energie uit het delen van kennis en tegelijkertijd leer ik ook weer van de ander,” deelt ze enthousiast. Een ander aspect dat Büsra waardeert bij TAUW is de vrijheid om projecten te kiezen waaraan ze wil werken. “In onze wekelijkse overleggen worden de nieuwe projecten voorgesteld en besproken. Tijdens deze overleggen kun je aangeven of je tijd en interesse hebt om aan dit project mee te werken. Dit vind ik erg fijn!” Terwijl ze terugkijkt op haar tijd bij TAUW, blikt Büsra vooruit op nieuwe ontwikkelingen. “Dit jaar ga ik starten met een opleiding verkeerstechniek van tien maanden,” vertelt Büsra. Ze kijkt ernaar uit om meer te leren op het gebied van verkeerstechniek en vindt het fijn dat TAUW deze mogelijkheid biedt.