Jostijn's
LIVING AMBITION

Mijn stage had ik aan het einde van de MSc studie Earth & Environment gepland. Nadat ik mijn scriptie met succes had afgerond, ging ik online op zoek naar uitdagende bedrijven die aansloten bij mijn specialisatie: bodem chemie.

Ik had naar verschillende bedrijven in binnen- en buitenland open sollicitaties gestuurd, maar de snelste reactie kreeg ik van Tauw. Tijdens mijn eerste gesprek bij Tauw kreeg ik al meteen drie potentiële stage-onderwerpen gepitcht. Ik was onder de indruk van de ontspannen sfeer, de pitches, de professionaliteit en het enthousiasme. Twee onderwerpen vond ik erg interessant en na een lastige keuze heb ik uiteindelijk gekozen om een stage te lopen binnen het SoSEAL project: een consortium tussen universiteiten en bedrijven met als doel een nieuwe bio-based techniek te ontwikkelen. Dit leek mij een unieke kans, want wie wil nou niet een steentje bijdragen aan het ontwikkelen van een nieuwe techniek op z’n interessegebied?

“De begeleiders vanuit Tauw zijn experts in hun gebied, die mij continu op een positieve manier uitdagen om het beste uit mijzelf te halen”

 

Uitdaging en een goede sfeer

Hoewel het drukke dagen zijn, werk ik met veel plezier aan de stage. Bij binnenkomst werd ik goed geïntroduceerd en kreeg ik eerst de kans om het bedrijf te leren kennen en om wegwijs te worden in het bedrijfssysteem. De eerste weken viel het mij op dat er een erg open en gemoedelijke sfeer hangt bij Tauw. Ik werd al meteen meegenomen naar overleggen en meetings. De mensen op de afdeling staan altijd open voor een praatje. Ondanks die relaxte sfeer wordt er hard gewerkt, wat mij ook extra uitdaagt om mijzelf van de beste kant te laten zien. De begeleiders vanuit Tauw zijn experts op hun gebied, die mij continu op een positieve manier uitdagen om het beste uit mijzelf te halen. Ik spreek regelmatig met ze af om nieuwe bevindingen te bespreken en om hier met een kritische blik naar te kijken. Dit geeft mij ook weer nieuwe inzichten.

Geen dag ziet er hetzelfde uit en ik krijg veel vrijheid om nieuwe kennis op te doen rondom mijn stage-onderwerp. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om met een hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam te sparren over het onderwerp, ben ik met alle betrokken partners van het SoSEAL project naar een teamoverleg in de Biesbosch geweest, en heb ik contact gelegd met verschillende internationale onderzoekers.

Samen met mijn begeleiders heb ik een kleinschalig onderzoek in het laboratorium opgezet om meer kennis op te doen over het onderwerp. Mijn huidige werkzaamheden bestaan nu dan ook voornamelijk uit laboratoriumwerk, dat door de snelle terugkoppeling naar de begeleiders erg soepel verloopt. Daarnaast houd ik mij bezig met data-analyse en het rapporteren van mijn bevindingen.Al met al heeft mijn stage bij Tauw een wetenschappelijke toon, maar het behoudt ook een praktijkgerichte kern. Vooral dat laatste vind ik erg fijn. En ik heb het gevoel dat ik daadwerkelijk iets nuttigs aan het bedrijf toevoeg en dat ze bij Tauw baat hebben bij mijn stage.

 

Time flies

De eerste twee maanden zijn inmiddels voorbij gevlogen en ik gok dat de laatste twee maanden ook maar zo voorbij zijn. Mijn tip voor studenten die momenteel op zoek zijn naar een stage: weet waar je interesses liggen, heb vertrouwen in jezelf en wees vooral niet bang om op bedrijven af te stappen!

Lees ook deze verhalen

De switch van Bouwkunde constructies naar Civiele techniek: “Het was een wereld die voor mij openging!”, aldus Büsra Demiryumruk, Ontwerper bij TAUW.
“Ik wilde meer creativiteit in mijn werk kwijt en zag overeenkomsten tussen mijn werk als stratenmaker destijds en mijn werk als ontwerper nu.
Quentin Brouwer heeft een dubbele rol als Technisch Manager en Ontwerpleider binnen TAUW. “Ik noem mijn werk altijd puzzelen voor professionals”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.

Aanmelden
speeddate

*Met het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met ons privacybeleid.

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling...

…draag je direct én zichtbaar bij aan de leefomgeving. Projectontwikkelaars, (industriële) bedrijven, woningbouwcorporaties en overheden: allemaal kunnen ze bouwen op jou! Je adviseert, samen met jouw projectteam, opdrachtgevers over ruimtelijke procedures. Hier komt veel bij kijken: vergunningsaanvragen, het vertalen van de resultaten van milieuonderzoeken, milieueffectrapportages, het adviseren van de opdrachtgever bij het maken van keuzes en de vertaling naar producten en procedures. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd, zoals bijvoorbeeld MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Verkenning Oostvaardersoevers, provinciale mobiliteitsprojecten, zoals de N233 en N201 of aan project De Nieuw Kern.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling:

Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Projectmanagement, Projectbeheersing en Contractvorming ...

…ben jij dé expert op het gebied van projecten. Binnen een projectorganisatie zoals TAUW is dat een flinke uitdaging, want projecten zijn onze core business! Waar andere collega’s specialist zijn op inhoud, ben jij degene die het overzicht houdt over het geheel. Je overziet de acties, risico’s, budgetten en scope en je bent in staat om deze te bewaken. Dit doe je niet alleen: je werkt samen met adviseurs, projectbeheersers, risicomanagers en contractspecialisten. Voorbeelden van projecten zijn MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Contractering dagelijks beheer en onderhoud vaarwegen provincie Zuid- Holland en Verkenning Oostvaardersoevers.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Projectmanagement:

Als Trainee Projectmanagement houd jij je onder andere bezig met:

Als Proces­begeleiding en Omgevings­management...

…maak jij het verschil: door oog te hebben voor de wensen van alle betrokken partijen, zorg je ervoor dat projecten soepel verlopen en dat iedereen zich gehoord voelt. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd. Denk aan een wijkuitvoeringsplan, klimaatadaptatie en -beleid, herontwikkeling van landelijk gebied en infrastructurele projecten. Overal waar wij werken, staan we in verbinding met omwonenden, bedrijven, en overheden. Door jouw skills op het gebied van procesbegeleiding weet jij belanghebbenden te betrekken voor een effectieve samenwerking.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Proces­begeleiding en Omgevings­management:

Als Trainee Proces­begeleiding en Omgevings­management houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Industriële Transities...

…draag jij bij aan het toekomstbestendig maken van de industrie en bedrijventerreinen. Milieu- en klimaatproblematiek en de veranderende wetgeving zorgen er voor dat overheden en bedrijven anders moeten kijken naar de inrichting van de werk- en leefomgeving en het gebruik van grondstoffen. Er ontstaan verschillende transitieopgaven: denk aan de chemie- en energietransitie, klimaatverandering, circulaire economie en digitalisering. Jij gaat samen met je collega’s deze transitieopgaven vertalen naar concrete ambities, beleid en praktische oplossingen. Je werkt aan projecten zoals het berekenen van broeikasgasuitstoot en reductiepotentie bij een gemeente.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Industriële Transities:

Als Trainee Industriële Transities houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur...

draag jij bij aan een duurzame wereld door jouw data-skills in te zetten voor groenblauwe opgaves. In de snel veranderende wereld hebben onze klanten steeds complexere behoeften, waarbij digitale oplossingen essentieel zijn om de toekomst vorm te geven. Jij bent expert op het gebied van data en hebt affiniteit met de werkvelden ecologie en water. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals Dijkverbetering Meanderende Maas, Natuurontwikkeling De Oeverlanden of Systeemgericht advies en bodemonderzoek voor stikstofgevoelige habitattype landgoed Junne.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Dataspecialist Water en Natuur:

Als Trainee Dataspecialist Water en Natuur houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Civiele Techniek...

ben jij de analytische denker die innovatieve oplossingen bedenkt én ontwerpt voor uitdagende technische vraagstukken. Jouw grootste uitdaging is om in samenwerking met andere disciplines tot veilige, innovatieve en technische oplossing te komen die passen binnen de kaders van de opdrachtgever en beperkingen van de omgeving. Samen met collega’s sta je aan de tekentafel van een toekomstbestendig Nederland. Je bent actief in projectteams van verschillende omvang en vindt daarin jouw eigen weg. De diversiteit aan projecten is enorm. Voorbeelden zijn de dijkverbetering Meanderende Maas, renovatie van gemaal Middelpolder, het herinrichten van de binnenstad van Eindhoven en het verduurzamen van Eindhoven Airport.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Civiele Techniek:

Als Trainee Civiele Techniek houd jij je onder andere bezig met:

Als Trainee Water en Bodem Sturend...

…bijt jij je vast in de uiteenlopende gebiedsopgaven in het stedelijk en landelijk gebied. Denk aan opgaven zoals de stikstofcrisis, klimaattransitie, KRW- en Natura 2000-doelen en daarbij natuurlijk de wens (en landelijke beleidslijn) om water en bodem meer sturend te laten zijn. Tijdens jouw Traineeship ga je aan de slag met complexe vraagstukken op het gebied van gezonde water- en bodemsystemen, schoon en voldoende grondwater, transitieopgaven in de ondergrond en natuurlijk systeemherstel.

Dit maakt jou de ideale aanwinst voor het Traineeship Water en Bodem Sturend:

Als Trainee Water en Bodem Sturend houd jij je onder andere bezig met:

bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je wilt speeddaten met één van onze oud trainees. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je afspraak te finaliseren.