Team Vergunningen
Marjolein van Brummelen

Marjolein werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. “Projecten die we draaien variëren van bijvoorbeeld de metaal industrie tot de levensmiddelen industrie. Aan ons werk zit een groot sociaal component, dat is echt iets wat je leuk moet vinden. Zowel met bevoegde gezagen als met klanten of met eigen collega’s intern ben je veel in contact.”

Team Vergunningen
Marjolein van Brummelen

Marjolein werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. “Projecten die we draaien variëren van bijvoorbeeld de metaal industrie tot de levensmiddelen industrie. Aan ons werk zit een groot sociaal component, dat is echt iets wat je leuk moet vinden. Zowel met bevoegde gezagen als met klanten of met eigen collega’s intern ben je veel in contact.”

Niet in een laboratorium

Marjolein werkt nu iets meer dan twee jaar bij TAUW daarvoor heeft ze een bachelor Chemie aan het Saxion in Deventer afgerond en een master Organische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam.

Na zes en een half jaar studeren trok Marjolein haar conclusies: “De studie was leuk en interessant, maar ik wil niet op een laboratorium werken. In de scheikunde zit je toch vaak op je eigen eiland en ik wilde juist meer in contact zijn met collega’s en klanten. Toen ik om me heen ben gaan kijken, kwam ik bij TAUW terecht”. Via LinkedIn kwam ze een vacature tegen bij het team Vergunningen. Niet direct een link met haar studie, maar wel thema’s waar ze interesse in heeft.

Van kipnuggets tot datakabels

Op dit moment werkt Marjolein aan verschillende projecten. Het kan gaan om een kleine verandering binnen een bedrijf tot bedrijven die een hele revisievergunning aanvraag willen doen. Vanaf het begin tot het einde is Marjolein betrokken.

“In overleg met de projectleider schrijf ik een offerte, ik zorg dat de uitgangspunten komen waar ze moeten zijn, ik schrijf een project toelichting en eventuele andere begeleidende documenten. Dan zorg ik dat alles bij elkaar komt en zit ik regelmatig om tafel met de klant om te bespreken wat de voortgang is.”

Daarnaast zit Marjolein ook gedetacheerd bij ASML: “Bij ASML werk ik twee dagen per maand. Hier houd ik me vooral bezig met compliance en ik voer interne milieu audits uit”.  

De projecten die Marjolein draait zijn met name toegespitst op de industrie. Opdrachtgevers verschillen van relatief kleine bedrijven met 20 medewerkers tot bijvoorbeeld Friesland Campina. “Projecten die we draaien variëren van bijvoorbeeld de metaal industrie tot de levensmiddelen industrie. Daarnaast ben ik ook onderdeel van een sub team waarin we druk bezig zijn met het voorsorteren op de Omgevingswet.” Omgevingswet scans voert Team vergunningen ook uit voor klanten.

Bedrijven die bijvoorbeeld een ontwikkelstap willen zetten of een verduurzaming willen doorvoeren gaan door deze verandering afwijken van de milieuvergunning die ze op dat moment hebben. Daardoor moet er een veranderingsvergunning worden aangevraagd op de bestaande milieuvergunning. Dat is de afgelopen 15 jaar complexer geworden waardoor bedrijven dat vaak niet zelf kunnen. Dat is te ingewikkeld, daarom vragen zij TAUW om daarbij te begeleiden. 

“Wij zorgen dan dat de verschillende werkvelden die relevant zijn zoals bijvoorbeeld lucht en water mee gaan in de offerte en dat we op die manier het proces kunnen begeleiden. Daarnaast heb je ook nog specifieke afwijkende vragen er tussen zitten. Het is niet zo dat het altijd op dezelfde manier gaat. De standaard is dat er een vraag komt, wij een offerte schrijven, de vergunningaanvraag voorbereiden en de vergunning aanvragen”.

Marjolein heeft ook meegewerkt aan een project waarbij het ging om een aanlanding van een data kabel vanuit Engeland naar Callantsoog. Daar heeft TAUW verschillende toestemmingen voor geregeld. Uiteindelijk heeft Marjolein gekeken tijdens de boring. “Dat was wel heel bijzonder. Dat je dan zo’n team, die vanuit Engeland waren overgekomen, bezig ziet met die boring.” Marjolein vertelt dat het door verschillende klantbezoeken ook erg leerzaam is. “Ik weet nu bijvoorbeeld, hoe zo’n kabel aanlanding in zijn werk gaat maar ook hoe kaas of kipnuggets gemaakt worden of hoe papiergeld gemaakt wordt. Je ziet echt heel veel, volgende week ga ik naar een bedrijf dat gelatine maakt”.

Werkdagen van Marjolein zijn afwisselen en dynamisch. Ze kan zich nog goed herinneren dat ze zelf solliciteerde. “Ik dacht toen van oh, dan ben je één dag met een project bezig en dan ga je twee dagen met een ander project bezig. Maar dat is dus niet zo. Je moet echt heel veel schakelen. Wanneer ik in de ochtend binnen kom begin ik bijvoorbeeld met mijn mails en dan ga ik een uurtje aan een project werken en dan belt er een klant. Op dat soort momenten moet ik kunnen schakelen. Daarnaast heb ik natuurlijk interne overleggen, maar ook overleggen met klanten.” Soms is Marjolein met wel vijf projecten op één dag bezig.

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

Eigen loopbaan vormgeven

Qua ontwikkelmogelijkheden vindt Marjolein TAUW erg prettig. “Je kunt je loopbaan vormgeven zoals je zelf wil. In de zin van als je meer verantwoordelijkheid wil, dan kan je die krijgen en wil je dat niet dan is dat ook prima. Je krijgt de mogelijkheid om snel dingen te leren of dingen je eigen maken. Dat vind ik erg leuk.” Marjolein wil de aankomende jaren graag zelfstandig advies leren geven. “Voldoende kennis en ervaring opdoen om zelfstandig advies te kunnen geven aan klanten in projecten, dat is waar mijn ambitie ligt.”

Het juniorentraject zorgt voor een goede start. Volgens Marjolein zorgt dit voor een goede start. Daarnaast vindt zij dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Marjolein haar ambitie ligt bij een combinatie van project coördinatie en inhoud. Ze is heel duidelijk: “Ik zou nooit van de inhoud af willen.”

“Tijdens het juniorentraject krijg je de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen die je de basis skills leren over het werken bij TAUW”

Sociaal in én buiten het werk

De werksfeer bij TAUW bevalt Marjolein goed. “Het is heel prettig dat we als collega’s bij elkaar op kantoor zitten en dat er niet echt sprake is van een hiërarchie. Voor mijn leerproces is dat nuttig. Ik kan naar iedereen toelopen voor vragen en doordat je met elkaar op kantoor zit hoor je ook veel dingen”. 

Wanneer je Marjolein vraagt een omschrijving van TAUW te geven begint ze direct over de open cultuur. “Er kan heel veel. Ik werk nu bij Team Vergunningen maar wanneer ik na een aantal jaar bijvoorbeeld aan de slag wil binnen Team Veiligheid dan kan ik die overstap maken. Er zijn niet heel veel muren, je kunt nog best wel ver afwijken van wat je doet mits je dat natuurlijk goed onderbouwt en zelf aandraagt. Je bent als het ware leider van je eigen succes.” Daarnaast geeft Marjolein aan dat er natuurlijk wel teams zijn, maar dat ze de collega’s uit andere team ook echt als haar collega’s beschouwt.

“Er worden naast het dagelijks contact dat je met collega’s hebt, ook verschillende uitjes georganiseerd”, vertelt Marjolein. Jong TAUW of de personeelsvereniging organiseren verschillende uitjes waar je aan kan deelnemen. Daarnaast worden er natuurlijk ook op eigen initiatief borrels georganiseerd.

Marjolein heeft het naar haar zin binnen Team Vergunningen bij TAUW. Wat ze wil meegeven is dat het aandeel sociaal contact groot is in haar werk. “Aan ons werk zit een groot sociaal component, dat is echt iets wat je leuk moet vinden. Zowel met bevoegde gezagen (bijvoorbeeld gemeentes, omgevingsdiensten en provincie) als met klanten of met eigen collega’s intern ben je veel in contact.”

verhaal Marjolein van Brummelen
Marjolein van Brummelen

Marjolein van Brummelen
Team Vergunningen

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.