Adviseur Duurzame ruimtelijke planvorming
Lucy Talens

’Je werkt aan projecten die maatschappelijk echt relevant zijn. Dat maakt het zo leuk om bij TAUW te werken’’ – Lucy Talens, adviseur in het team Duurzame ruimtelijke planvorming.

Adviseur Duurzame ruimtelijke planvorming
Lucy Talens

’Je werkt aan projecten die maatschappelijk echt relevant zijn. Dat maakt het zo leuk om bij TAUW te werken’’ – Lucy Talens, adviseur in het team Duurzame ruimtelijke planvorming.

Rode draad

Lucy Talens werkt nu zeven jaar bij TAUW en is gestart met een stage. “Een onderdeel van mijn Master Planologie was een stage waarbij ik een afstudeeronderzoek kon doen. Deze stage heeft mij bij TAUW gebracht. Via via kende ik al mensen die bij TAUW werkten en waar ik goede verhalen van hoorde”.

De stageperiode beviel haar goed en ze kon direct na het afstuderen bij TAUW starten als junior. ”Ik ben begonnen mee te werken aan projecten voor diverse stedelijke en landelijke ontwikkelingen, vooral op het gebied van planologische inpassing en milieuonderzoeken. Daardoor maakte ik ook kennis met het Vergunningmanagement gedeelte bij TAUW”. Lucy doet nu steeds grotere projecten waarbij het onderdeel Vergunningen altijd een hele belangrijke rol heeft. ”Het heeft dus eigenlijk vanaf het begin al als rode draad door mijn werkzaamheden gelopen”.

“De verscheidenheid aan werkzaamheden die ik kan doen vind ik erg leuk. Geen enkele dag is hetzelfde, en ook geen enkel project is hetzelfde. Elke keer is het weer wat anders en elke keer is het weer maatwerk.''

Van junior zijn naar junioren begeleiden

Lucy is als junior gestart bij TAUW en ze vertelt hoe de open en informele sfeer heeft bijgedragen aan haar ontwikkeling: ”Toen ik net bij TAUW werkte kon ik in veel verschillende projecten meekijken en meedenken. Ik sloot bij allerlei overleggen en sessies aan om een gevoel te krijgen bij de vele type projecten die TAUW doet”. Lucy vertelt dat je de ruimte krijgt om zelf te ontdekken wat je leuk vindt en wat voor soort projecten je wil gaan doen en met wat voor mensen je wil samenwerken. ”Het is een hele platte organisatie merk ik, totaal niet hiërarchisch. Als jij een goed idee hebt of goede inbreng, dan wordt daar ook echt naar geluisterd, ongeacht of je net een paar weken bij TAUW werkt of al meerdere jaren werkzaam bent”. 

Bij de projecten waar Lucy aan werkt, wordt er altijd samengewerkt met een combinatie van junioren, medioren en senioren. Dit zorgt ervoor dat de junioren snel mee kunnen draaien in de projecten, ze verder opgeleid worden en altijd iemand hebben om vragen aan te stellen of om hulp te vragen. Lucy vertelt dat zij nu de persoon is die junioren ‘meeneemt’:

''Het is heel leuk om te zien hoe de junioren het werk al snel oppakken, je krijgt er zelf ook weer nieuwe inzichten van!''

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

Persoonlijke ontwikkeling

Of het nou gaat om een cursus, een training of een opleidingstraject, er zijn genoeg ontwikkelmogelijkheden binnen TAUW. Na zeven jaar bij TAUW blijft Lucy zichzelf ontwikkelen. 

''Ik ben nu de cursus projectleiding binnen TAUW aan het volgen. Tijdens deze cursus kijk je onder andere ook naar hoe jij zelf als projectleider bent en waar je je nog verder in wil ontwikkelen. Dat bouwt eigenlijk wel mooi voort op het medioren programma dat ik heb gedaan.''

Lucy vertelt dat ze goed wordt ondersteund vanuit TAUW om te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling. ”Het is duidelijk welke mogelijkheden er zijn en er is veel ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt”. Naast trainingen en cursussen is er ook sprake van learning on the job: ”Het is fijn om met buddy’s te werken om meer te leren van senioren. Je kan af en toe met elkaar sparren over dingen waar je tegenaan loopt in projecten en dat helpt ook heel erg bij mijn persoonlijke ontwikkeling”.

Betekenisvolle projecten

Lucy vertelt dat ze altijd werkt aan projecten die maatschappelijk echt relevant zijn. Dat maakt het voor haar ook zo leuk om eraan mee te werken. Bij elk project waar Lucy aan werkt, spelen andere gevoelige aspecten. Op dit moment werkt Lucy aan een groot project waarbij er een nieuwe hoogspanningsverbinding moet komen die heel Flevoland zal doorkruisen. ”Wat het zo leuk maakt, is dat ik voor het eerst aan een hoogspanningsverbinding werk. Je merkt dat er andere gevoeligheden spelen dan bij andere projecten, dus dat maakt het welke keer weer anders en daardoor blijft het leuk en uitdagend”. Lucy vertelt dat ze dit een betekenisvol project vindt, omdat het een heel actueel maatschappelijk thema betreft en tegelijkertijd ook heel complex is. ”Aan de ene kan weet je dat mensen de nut en noodzaak van het project wel begrijpen, maar het liefst willen ze natuurlijk geen hoogspanningsmast in hun eigen achtertuin”.

Er zit veel diversiteit in het Vergunningen werk. Zo vertelt Lucy dat je in sommige gevallen al vroeg bij een project betrokken wordt, waardoor je in een korte tijd al een goed beeld krijgt van het hele project. ”Er zijn vergunningen die echt maanden doorlooptijd hebben, dus daar moet je al heel vroeg in beeld hebben wat het gaat betekenen voor het project”. Ook zijn er projecten die maar een paar weken duren. ”De verschillende soorten projecten is wat het werk zo leuk en uitdagend maakt!”

Lucy Talens
Adviseur Duurzame ruimtelijke planvorming

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.