Consultant Watertechnologie
Johan Blom

“Het voordeel aan het werken bij een adviesbureau is dat je veel dingen ziet, je werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. Dat is echt heel erg leuk”, Johan Blom Consultant Watertechnologie.

Consultant Watertechnologie
Johan Blom

Het voordeel aan het werken bij een adviesbureau is dat je veel dingen ziet, je werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. Dat is echt heel erg leuk”, Johan Blom Consultant Watertechnologie.

Bezig vanuit de inhoud

Sinds 2009 is Johan terug bij TAUW. Na een aantal jaar ergens anders gewerkt te hebben koos hij er toch voor om weer terug te komen. “Op dit moment ben ik werkzaam als Consultant binnen Team Watertechnologie” verteld Johan. “Ik mag mij bezighouden met industriële lozingen, industrieel afvalwater. Team watertechnologie houdt zich onder andere bezig met industriële afvalwaterlozingen. Samen ondersteunen we op dit vlak in de vergunningaanvraag en adviseren we de klant op gebied van verschillende technologieën op gebied van waterzuivering.” Johan onderzoekt en adviseert opdrachtgevers welke technologieën zij kunnen inzetten om aan de lozingseisen te kunnen voldoen.

Industriële processen en afvalwater bij industriële bedrijven en waterbesparing hadden altijd al Johan zijn interesse.

"Industriële productieprocessen vind ik interessant, het is leuk om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te kunnen nemen en te zien wat bedrijven doen en wat ze maken."

“Daarnaast vind ik het leuk om te rekenen en mij te verdiepen in de verschillende technologieën, dit maakt het voor mij extra boeiend om voor industriële klanten te werken.  Daarnaast trekt de doelgerichtheid mij binnen de industrie ook aan, vaak zijn het wat kleinere opdrachten dan binnen de overheid.”

Samen aan de slag

“Ik vind dat wij bij TAUW best wel veel vrijheid krijgen om te groeien en heel collegiaal zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het goede contact dat ik met collega’s heb, ook buiten werk. Even een keer wat drinken samen of een hapje eten, dat is fijn.”

Johan heeft een brede interesse. “Ik vind veel dingen interessant, dat zie je bij meer collega’s terug. Het voordeel aan het werken bij een adviesbureau is dan dat je veel dingen ziet, je werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. Dat is echt heel erg leuk” vertelt Johan. Johan heeft dan ook bewust de keuze gemaakt om terug te komen bij TAUW. 

De collegialiteit ziet Johan ook terug in het verdelen van werk. “Wanneer iemand iets interessant vindt en die persoon wil dat oppakken dan is er niemand die zegt ‘dat moet je niet doen, dat doe ik al, dat is mijn klant.’ Iedereen vindt dat altijd oké en vindt het leuk dat iemand wil bijdragen”.

Johan vertelt dat hij bij TAUW de ruimte voelt om zichzelf te ontwikkelen. Johan vond presenteren altijd wel spannend. “Daar ben ik gericht mee aan de slag gegaan. Voor ik het wist kon ik het” vertelt hij. Wanneer je start bij TAUW krijg je een aantal standaard trainingen en later afhankelijk wat je wil doen ga je je verder ontwikkelen en ga je dingen bij leren. Johan zijn ervaring is dat je altijd de kans krijgt jezelf te ontwikkelen.

“Je kan heel gericht werken aan waar jezelf naar toe wil en wat jezelf interessant vindt”.

Door de dag heen heeft Johan verschillende overleggen. “Eigenlijk heb ik altijd wel een stuk of twee, drie overleggen met klanten of collega’s, ongeveer de helft van mijn werkdag. De andere helft van mijn dag ben ik bezig met inhoudelijk dingen uitwerken en zaken netjes opschrijven”. 

Adviezen tot leven zien komen

Een project dat Johan erg leuk vond om aan te werken is een project waarbij een opdrachtgever flink wilde uitbreiden. 

“De opdrachtgever had van verschillende andere partijen te horen gekregen dat dit niet mogelijk zou zijn. De opdrachtgever zou geen vergunningen krijgen omdat de Europese regels het niet toestonden. Het leuke was dat wij dachten dat het wel moest kunnen. Het ging toen echt om een heel specifiek stukje regelgeving in Europa dat het wel toestaat. Het is dan wel altijd heel spannend of je echt gelijk krijgt. In dit geval zei ook het bevoegd gezag dat het wel moest kunnen”.

Johan heeft veel tijd en energie gestoken in dit project. En inmiddels was Johan al wel weer een half jaar verder waarin hij veel heeft overlegd, zaken heeft uitgelegd, zaken heeft uitgezocht, cijfers op een rij heeft gezet, regelgeving op een rij heeft gezet. Het lukt natuurlijk niet altijd om goedkeuring te krijgen op de vergunningsaanvraag, maar dit was wel echt heel erg leuk,” vertelt hij.

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

Johan geniet er ook van om te werken aan projecten waarbij een opdrachtgever een bepaalde afvalwaterstroom heeft die geloosd moet worden, maar de opdrachtgever nog niet weet hoe. “De opdrachtgever weet bijvoorbeeld nog niet welke technieken nodig zijn en met welke eisen ze te maken krijgen. Het hele traject om dit uit te zoeken en advies te geven is erg leuk om te doen. We sturen dan mee in welke technieken de beste optie zijn voor de opdrachtgever. Het uitleggen van welke keuzes er gemaakt zijn komt terug in de vergunningaanvraag. We leggen aan het bevoegd gezag uit welke techniek er het beste past. Dat zo’n installatie dan ook gebouwd wordt is ook gaaf om mee te krijgen,” vertelt Johan.

Johan Blom
Consultant Watertechnologie

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.