team Watertechnologie
Iloy van Genderen

Iloy is zijn carrière bij TAUW begonnen met een stage. ‘’Aangezien mijn stageperiode zo goed beviel, ben ik na mijn stage, naast mijn Master, parttime blijven werken bij TAUW’’. Sinds vorig jaar is Iloy fulltime aan het werk in het team Watertechnologie en dat bevalt hem goed!

team Watertechnologie
Iloy van Genderen

Iloy is zijn carrière bij TAUW begonnen met een stage. ‘’Aangezien mijn stageperiode zo goed beviel, ben ik na mijn stage, naast mijn Master, parttime blijven werken bij TAUW’’. Sinds vorig jaar is Iloy fulltime aan het werk in het team Watertechnologie en dat bevalt hem goed! 

Ontwikkelmogelijkheden

‘’Als junior blijf je natuurlijk altijd nadenken over de vraag ‘wil ik dit blijven doen en op wat voor manier kan ik mezelf ontwikkelen?’’’ Het mooie aan TAUW vindt Iloy dat er veel vrijheid is om jezelf te blijven ontwikkelen. ‘’Je kan blijven groeien en er zijn ook veel verschillende afdelingen binnen TAUW, dus als ik een keer iets nieuws wil oppakken, dan kan dat altijd makkelijk. Hoe ik het nu voor me zie, is dat ik mezelf wil ontwikkelen als specialist in de werkzaamheden die ik op dit moment doe’’.

 

Iloy ervaart dat de ontwikkeling van medewerkers gestimuleerd wordt door TAUW. ‘’Ik merk dat TAUW het belangrijk vindt om qua kennis voorop te lopen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Omgevingswet, wordt er vanuit TAUW gekeken wat er gaat veranderen en wat dit vraagt van ons als medewerkers’’. Volgens Iloy wordt het vanuit TAUW gestimuleerd dat de medewerkers op de hoogte zijn van de veranderingen en actuele ontwikkelingen, om hier vervolgens goed op in te kunnen spelen.

Ook is er veel vrijheid als het gaat om het indelen van tijd: 

‘’TAUW laat je redelijk vrij bij het invullen van je tijd. Wanneer je je ergens verder in wil ontwikkelen, kan je dat aangeven en wordt daar in de meeste gevallen, als het werk dat toelaat, naar geluisterd’’.

De sfeer bij TAUW

Iloy vertelt over de sfeer bij TAUW en waarom hij zich zo thuis voelt: ‘’Iedereen is heel vriendelijk en ik voel me echt thuis bij TAUW, vooral door de collega’s. Er worden ook veel uitjes georganiseerd, wat zorgt voor een echt teamgevoel. De sfeer is erg laagdrempelig, je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent.’’

‘’Ik heb een leuk team en leuk, veelzijdig werk. Ik zie veel verschillende fases van kleinere projecten en soms ook een ander deel, dus bijvoorbeeld een stuk van lucht of bodem. Ik vind het af en toe ook leuk om me daar in te verdiepen en mee te kijken.’’

Wat Iloy ook belangrijk vindt in zijn werk bij TAUW, is dat het erg dankbaar werk is en dat hij zich gewaardeerd voelt: ‘’Je krijgt vaak van collega’s en klanten te horen dat ze heel blij zijn met de producten die je levert. Het zijn specialistische werkzaamheden, dus ik merk dat we daar veel in kunnen betekenen voor bedrijven’’.

Ook het contact met zijn leidinggevenden vindt Iloy prettig en verloopt informeel: ‘’De gesprekken met mijn manager gaan op een gemakkelijke manier. Omdat het zo laagdrempelig is, kan ik het altijd aangeven als ik hulp nodig heb bij ethische dilemma’s waar ik tegenaan loop of andere dingen die mij dwars zitten’’. 

Dagelijks is Iloy bezig met het werken aan verschillende projecten. ‘’Meestal bekijk ik eerst even mijn mailbox, om te zien of er nog nieuwe updates zijn over de projecten die lopen. Ik ben bijvoorbeeld bezig met het toetsen van de ABM (Algemene Beoordelings Methodiek). Ik kijk dan welke stoffen er onder normale bedrijfsvoering in het afvalwater zitten dat een bedrijf wil lozen. Vervolgens gaan we die stoffen classificeren. Wat daarbij komt kijken is het klantcontact, het productiewerk en vervolgens natuurlijk het rapporteren van de resultaten en conclusies’’.

Juniorentraject

Iloy vertelt dat hij momenteel het juniorentraject volgt bij TAUW: ‘’Eens in de maand komen we samen, dus daardoor leer je elkaar goed kennen. Je hebt echt wat aan elkaar en het is leuk dat iedereen in dezelfde situatie zit. Tijdens het juniorentraject krijgen junioren de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, door training en coaching. Samen met ongeveer vijftien andere collega-junioren volg je verschillende trainingen en activiteiten waarbij je begeleid wordt door een ervaren TAUW-collega ‘’Het heeft echt meerwaarde, het zijn niet van die standaard lezingen. Het is boeiend om de verhalen van andere junior collega’s te horen en daar over te praten. Vaak wordt er ook een lekkere lunch bij geregeld, het is altijd heel gezellig!’’

Iloy van Genderen
Team Watertechnologie

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.