Projectadviseur Vergunningen
Chiel Tromp

“Je hoeft geen ‘u’ of ‘meneer’ te zeggen, dat vind ik heel belangrijk en dat werkt heel fijn. Ik vind het heel erg leuk dat we een man en een vrouw aan de top hebben en dat we hen gewoon informeel kunnen aanspreken als we ze tegenkomen in de gang”Chiel Tromp, projectadviseur in het Vergunningen team.

Projectadviseur Vergunningen
Chiel Tromp

“Je hoeft geen ‘u’ of ‘meneer’ te zeggen, dat vind ik heel belangrijk en dat werkt heel fijn. Ik vind het heel erg leuk dat we een man en een vrouw aan de top hebben en dat we hen gewoon informeel kunnen aanspreken als we ze tegenkomen in de gang”Chiel Tromp, projectadviseur in het Vergunningen team.

Van Projectcoördinator naar Adviseur

Toen ik solliciteerde bij TAUW, was dat aanvankelijk voor de functie van projectcoördinator. Na twee leuke gesprekken van beide ruim een uur had ik toch niet helemaal het gevoel dat dit de juiste stap was in mijn carrière op dat moment. Het voelde als twee stappen omhoog, terwijl ik er maar eentje wilde maken’’. Hij dacht daarom dat hij het niet moest doen. Chiel vertelt dat TAUW op dat moment heeft aangegeven dat ze een hele goede connectie met hem voelden en dat ze graag een derde gesprek wilden inplannen om te kijken wat echt bij hem zou passen. ‘’Ik was erg enthousiast toen ik dat hoorde. Ik heb gemerkt dat er echt wordt gekeken naar de mens en wat de mogelijkheden zijn en niet alleen maar naar de papiertjes of uitslagen van testen’’.

‘’In 2015 ben ik bij TAUW begonnen bij het Ontwerpbureau waar ik zeven jaar heb gewerkt. Toen ik begon, ben ik aangenomen als 1e projectmedewerker met doorgroeimogelijkheden richting projectcoördinator, dat werd ik na ongeveer een jaar’’.

Destijds heeft zijn manager aangegeven dat hij wellicht meer zou passen in een adviseur-rol. Chiel vertelt dat hij dit in eerste instantie op een negatieve manier opvatte: ‘’Ik heb dat door mijn ervaringen uit het verleden beschouwd alsof er werd gezegd dat ik niet goed functioneerde, later besefte ik mij pas dat mijn manager bedoelde dat ik ergens anders veel meer in mijn kracht zou staan. Zodoende heb ik de switch gemaakt van projectcoördinator naar projectadviseur, omdat de rol als adviseur ook goed aansluit bij mijn technische achtergrond en dat is wat ik echt leuk vind en wat ook bij mij past’’. Hierdoor is Chiel ook in zijn huidige functie gerold. ‘’Ik ben gaan kijken waar binnen de organisatie ik het meest in mijn kracht zou staan en daar ben ik aan het werk gegaan. Ik merk dat ik nu goed mijn technische kennis kan toepassen in mijn werk, bijvoorbeeld bij civiel technische projecten’’.

Een bedrijf met veel specialismen

‘’Wat ik zo fijn vind aan het werken bij TAUW, is dat het een hele platte organisatie is met een informele sfeer, je hoeft niet op je tenen te lopen en alles is bespreekbaar. Ik merk ook dat het  echt een mensenbedrijf is’’. Volgens Chiel zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden om intern door te schuiven.

"Ik ervaar het werken bij TAUW als het werken bij een bedrijf met veel specialismen en ook veel kennis aan boord. Het is makkelijk om collega’s te benaderen en te leren van mijn collega’s, zowel binnen als buiten mijn team. Dat beschouw ik als een bepaalde rijkdom."

Op dit moment beschouwt Chiel zichzelf als medior op het gebied van Vergunningen, maar toch leert hij dagelijks nog veel bij van zijn collega’s. ‘’Ik merk dat ik zelf nog dagelijks aan het leren ben, dat had ik 10 jaar geleden niet verwacht. Dat maakt het werk heel leuk en uitdagend. Door mijn ervaring bij het Ontwerpbureau en mijn technische kennis, kan ik zelf ook junioren helpen met vraagstukken over deze onderwerpen. Dat vind ik erg leuk.’’

TAUW als werkgever

“Wat er bij mij voor heeft gezorgd dat ik al 8 jaar bij TAUW werk, is dat er echt wordt gekeken naar waar je als persoon in je kracht staat en niet alleen maar naar papieren. Er wordt echt naar de mens gekeken in plaats van wat je hebt behaald’’. Ook de sfeer bij TAUW is erg prettig vertelt Chiel: ‘’We zijn groot, maar ondertussen zijn we ook helemaal niet groot. Als je goed bent in gezichten, ken je al snel een heleboel mensen binnen TAUW. Het is een informele organisatie waar veel verschillende afdelingen door elkaar lopen en er is veel contact tussen collega’s onderling’’.

Chiel vertelt ook over de fijne secundaire arbeidsvoorwaarden: “De vrijheid die we hebben bij TAUW, qua werktijden, vrij plannen, pauze houden, etc. zorgt echt voor een stukje vrijheid. Zolang het past in de planning en de werkzaamheden die gedaan moeten worden, kan er veel zelf ingedeeld worden’’.

Chiel Tromp
Projectadviseur Vergunningen

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.