Senior Consultant Bodem
Willem Havermans

Willem Havermans is sinds september 2022 Senior Consultant Bodem bij TAUW. “Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

Senior Consultant Bodem
Willem Havermans

Willem Havermans is sinds september 2022 Senior Consultant Bodem bij TAUW. “Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

Bijdragen aan een betere wereld

“Met meer dan 30 jaar werkervaring in het vakgebied Bodem ben ik in september 2022 bij TAUW in dienst getreden. Ik ben gedreven om een bijdrage te leveren aan een betere wereld, wat voor mij betekent dat ik de bodemkwaliteit probeer te herstellen die als gevolg van de erflast van de industrie en onachtzaamheden uit het (recente) verleden is verslechterd.

Dat is mijn drive en daarvoor zit ik bij TAUW op de juiste plek. Bodem, water en de omgang en de zorg voor ons milieu en leefomgeving zitten in de genen van de organisatie, zowel in adviesfuncties als in het management. Dat vormt de gezamenlijke basis van waaruit gewerkt wordt!”

“Als je als bureau hebt bewezen dat je ergens goed in bent, werkt dat als een magneet.”

Onderzoeken van complexe bodemverontreinigingen

“Als bodemspecialist houd ik me bezig met het onderzoeken van complexe bodemverontreinigingen. Ik onderzoek de bodemparameters die helpen bij de saneringsaanpak en vervolgens dimensioneer en ontwerp ik een in situ saneringssysteem om de bodemverontreiniging te saneren.

Ook begeleid ik voor de klant het aanbestedingsproces voor de selectie van de aannemer die het werk mag gaan doen, zie ik toe op de uitvoering van de werkzaamheden en monitor ik het saneringsresultaat. Zo ben ik van A tot Z betrokken bij het gehele traject van onderzoek tot en met uitvoering van de sanering en de afrondingsfase.”

Sparren met specialisten op jouw terrein

“Van origine heeft TAUW zijn roots in bodem en water. Bodem en water zitten in de genen van deze organisatie, dat voel en ervaar je op het moment dat je hier binnenstapt. Daarnaast zit in de organisatie een hoge mate van senioriteit en word je hier omringd door specialisten met wie je altijd kunt sparren om te komen tot de beste oplossing van een vraagstuk.”

Uitdagende projecten waar je je expertise kunt laten zien

“De complexiteit van de vraagstukken maken het brede werkveld voor iedere medewerker bij TAUW enorm uitdagend. Je komt hier met bodemverontreinigingen in aanraking die vragen om kennis van zaken en creatieve oplossingen.

Naast de meest voorkomende bodemverontreinigingen – olie, aromaten en chloorkoolwaterstoffen – krijg je bij TAUW ook te maken met andere categorieën organische verontreinigingen. Dat heeft alles te maken met de industriële klantenkring van TAUW.”

“Het brede scala aan verschillende stoffen in de bodem waarvoor een oplossing moet worden bedacht geeft het werk als bodemspecialist bij TAUW daardoor een extra dimensie. Het is dan ook niet voor niets dat TAUW op basis van haar expertise wordt gevraagd voor onderzoek en saneringsoplossingen van complexe verontreinigingssituaties. Als je als bureau hebt bewezen dat je ergens goed in bent en daarin expertise hebt opgebouwd, werkt dat als een magneet.”

Jij als persoon staat centraal bij TAUW

“Ten slotte: naast het type projecten werk je hier op een prettige manier want TAUW is een mensgerichte organisatie. Iedereen heeft belangstelling en aandacht voor elkaar en de arbeidsomstandigheden zijn prima in orde.

Jij als persoon staat hier centraal: jouw welzijn vormt de basis van waaruit jij je bijdrage levert aan de organisatie. Als je de kaders juist hebt staan waarbinnen mensen functioneren, dan creëer je als vanzelfsprekend een omgeving waarin mensen de bereidheid hebben om het beste te geven. Dat is bij TAUW het geval. Tenslotte geldt het credo: ‘In bodemland is altijd wat te doen’, dus kom naar TAUW om daarin je bijdrage te leveren. Je bent hier van harte welkom!”

Willem Havermans
Senior Consultant Bodem

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

“Bij TAUW ben je omringd door specialisten.”

Het is onze verantwoordelijkheid om met verstand en zorg met onze bodem om te gaan.

Dat is waarom wij tot de bodem gaan om professionals te vinden die zich hier elke dag weer voor willen inzetten.

“Een werkgever waar ik mijn horizon nog verder kan verbreden, na 22 jaar werkervaring in het vakgebied Bodem!”

“Bij TAUW krijg ik veel ruimte om mijn kennis uit te breiden en te delen, dit vind ik fijn!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.