Senior projectleider Bodem
Letta poldervaart

Letta Poldervaart is nu ruim 3 jaar senior projectleider Bodem bij TAUW: “Een werkgever waar ik mijn horizon nog verder kan verbreden, na 22 jaar werkervaring in het vakgebied Bodem!”

Senior Projectleider Bodem
Letta Poldervaart

Letta Poldervaart is nu ruim 3 jaar senior projectleider Bodem  bij TAUW: “Een werkgever waar ik mijn horizon nog verder kan verbreden, na 22 jaar werkervaring in het vakgebied Bodem!”

Van jongs af aan

“Als kind ben ik opgegroeid in een omgeving waar het milieu centraal stond. Mijn vader had een afvalverwerkingsbedrijf, dus ik leerde van jongs af aan veel over het milieu.

Toen ik na de middelbare school Milieukunde ging studeren, kreeg ik vaak de vraag of ik in het bedrijf van mijn vader wilde werken, maar mijn passie lag toch echt ergens anders. Ik ben opgegroeid in Maassluis, waar destijds veel bodemsaneringen werden uitgevoerd in de Steendijkpolder en de Vertowijk. Deze saneringen maakten veel indruk op mij en daarom heb ik de keuze gemaakt voor dit vakgebied”.

Letta heeft inmiddels 25 jaar werkervaring op het gebied van bodemonderzoek en bodemsaneringen en maakte 3 jaar geleden de overstap naar TAUW.

In haar functie als senior projectleider houdt zij zich bezig met het borgen van kwaliteit, het onderhouden van contact met de opdrachtgever en het samenstellen en bewaken van de projectteams. Ze werkt aan veel verschillende projecten tegelijkertijd, van het begeleiden van de sloop en sanering onder een oude wasserij tot en met de sanering op de taxibaan van Rotterdam Airport.

“Mijn functie is ontzettend dynamisch. Vaak ben ik bezig met 10 tot 20 projecten tegelijkertijd. Het is dan belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te monitoren of alles goed verloopt. Daar krijg ik energie van! En hoe gaaf is het om op zoveel verschillende plaatsen te komen. Je staat niet vaak op een taxibaan van een vliegveld”.

“De vrijheid en ruimte die ik hiervoor krijg bij TAUW heeft ertoe geleid dat ik de overstap heb gemaakt”

Kennis delen is mijn passie

Door haar jarenlange ervaring in het werkveld bodem brengt Letta veel kennis mee, waardoor ze precies weet wat er in een project moet gebeuren en welke stappen er genomen moeten worden.

Het delen van deze kennis met collega’s geeft haar dan ook de meeste energie. “De vrijheid en ruimte die ik hiervoor krijg bij TAUW heeft ertoe geleid dat ik de overstap heb gemaakt naar TAUW”.

Letta staat altijd klaar voor collega’s om hen verder te helpen in een project: “Bij de start van een nieuw project moedig ik mijn projectteam vanaf het begin aan om vragen te blijven stellen. Ik laat ze weten dat ze niet eindeloos moeten puzzelen, met het stellen van die ene vraag kom je vaak al een heel eind”.

Niet alleen kan Letta haar passie voor kennisdeling terug laten komen in haar functie van senior projectleider, ook haar andere activiteiten sluiten hier perfect op aan. “Naast mijn rol als projectleider ben ik ook werkveldtrekker van uitvoeringsprojecten onder de BRL6000, het protocol voor milieukundige begeleiding en projectleiding binnen de bodemsanering.

Samen met andere collega’s binnen dit werkveld komen we elke zes weken bij elkaar om kennis met elkaar te delen van bodemsaneringsprojecten en waar men vragen kan stellen over lopende projecten”.

De ambitie van Letta is dan ook om saneringsprojecten meer onder de aandacht te brengen en zichtbaar te maken. Dit doet ze bijvoorbeeld ook door haar kennis intern te delen met collega’s. “Zo ga ik een verdiepende sessie geven over nieuwe regelingen in de Omgevingswet, via TAUW University. We gaan daar casussen ontwikkelen over saneringsprojecten en hoe daar de Omgevingswet op toegepast moet worden.

Een ander voorbeeld is het ontwikkelen van een app voor intern gebruik, samen met een collega”. Op deze manier deelt ze haar kennis niet alleen binnen de projecten waar ze aan werkt, maar ook breder binnen de organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij TAUW ervaart Letta ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. “Ik vind het mooi dat je binnen TAUW de vrijheid krijgt om je eigen pad te volgen. Er wordt persoonlijk leiderschap van je verwacht, wat ook maakt dat een junior al gelijk bezig is met de vragen ‘Wat wil ik en hoe kom ik daar?’, dat vind ik mooi om te zien.

TAUW motiveert haar medewerkers om hun ontwikkeling zelf vorm te geven. Ik ga zelf bijvoorbeeld een cursus ‘Strategisch Adviseren’ volgen om me te blijven ontwikkelen.

Volgens Letta is TAUW niet alleen een inspirerende organisatie, maar ook erg collegiaal. “Ik werk met inspirerende en leuke collega’s. Het is echt een mensgerichte organisatie.”. Op kantoor is het altijd gezellig, iedereen is toegankelijk, staat voor je klaar en is bereid om je verder te helpen. Uiteraard wordt er ook keihard gewerkt”.

Letta Poldervaart
Senior Projectleider Bodem

Vind je dit interessant?

Lees dan lekker verder met vergelijkbare artikelen!

Het is onze verantwoordelijkheid om met verstand en zorg met onze bodem om te gaan.

Dat is waarom wij tot de bodem gaan om professionals te vinden die zich hier elke dag weer voor willen inzetten.

“Bodem en water zitten in de genen van TAUW en dat merk je als je hier binnenstapt. Je bent hier omringd door specialisten.”

“TAUW wil duurzaam ondernemen en laat dit zien in meer dan alleen een slogan.”
 

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.