Junior Adviseur Vergunningen
sander van dijk

Sander van Dijk is Junior Adviseur bij TAUW. “Het juniorentraject is een hele goede bijdrage aan mijn ontwikkeling.”

Junior Adviseur Vergunningen
Sander van Dijk

Sander van Dijk  is Junior Adviseur bij TAUW. “Het juniorentraject is een hele goede bijdrage aan mijn ontwikkeling.”

Waarom TAUW?

“Na het afronden van mijn Bachelor chemie en Master moleculaire wetenschappen aan de Radboud Universiteit begon ik in oktober 2022 aan mijn carrière bij TAUW in het team Vergunningen. 

Ik had nog niet eerder van TAUW gehoord, maar ik werd benaderd via LinkedIn door één van de recruiters van TAUW. Op dat moment was ik nog druk bezig met afstuderen, maar TAUW bleef wel in mijn gedachten. 

Nadat ik was afgestudeerd heb ik gesproken met Rosalie, de teammanager Vergunningen en dat gesprek maakte me ontzettend enthousiast. Ik besloot te solliciteren en met succes, want inmiddels werk ik alweer meer dan tien maanden met veel plezier bij TAUW!”

"Je kan bij iedereen even langslopen en een praatje maken, na negen maanden bij TAUW kan ik met een aantal collega's even vrij praten als dat ik met mijn vrienden doe, dit vind ik erg fijn!"

Adviseur Vergunningen

Als Junior Adviseur Vergunningen heeft Sander een uitvoerende en ondersteunende rol bij de vergunningsaanvragen voor klanten. “Ik stel rapporten op in de vorm van projecttoelichting, waarin de gehele vergunningaanvraag wordt gebundeld. Ik werk samen met specialisten die de benodigde deelonderzoeken opstellen op bijvoorbeeld het gebied van lucht, bodem, water en geluid. Daarnaast heb ik veel contact met het bevoegde gezag schrijf ik offertes voor opdrachten, voer ik voorbereidende scans uit om te bepalen welk type vergunningen er nodig zijn voor een bepaald initiatief dat een klant wil ontwikkelen en bewaak ik de planning,” vertelt Sander.

Afwisselend en dynamisch

Sander vertelt dat hij zijn functie als afwisselend ervaart. “Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd”, zegt hij, “waarbij je bij het ene project nog in de offertefase zit, terwijl je bij een ander project bezig bent met de rapportage opstellen en bij weer een ander project de vergunningaanvraag al aan het indienen bent. Dat maakt het voor mij enorm divers.” 

Hij schakelt daarbij met veel verschillende mensen, zowel intern als extern. “Ik kan iedere dag op een andere manier mijn energie kwijt.” Daarnaast is hij blij met zijn team en collega’s, dat maakt het werken bij TAUW voor hem nog leuker. Het feit dat hij een bijdrage levert aan het klimaatbestendig innoveren vindt hij ook een mooie toevoeging.

Het leukste project?

Het leukste project waar Sander momenteel aan werkt, is een vergunningaanvraag voor een groot chemisch bedrijf. “Dit bedrijf wil een nieuwe fabriek bouwen en daarvoor doet TAUW het vergunningstraject”, vertelt hij enthousiast. “Daar komt ontzettend veel bij kijken, bodemsaneringen, bouwvergunning, milieuvergunning en watervergunning. Dit is een groot project waarbij ik intern met veel verschillende collega’s vanuit verschillende vakgebieden samenwerk. Daarnaast schakel ik ook geregeld met de klant voor dit project. Al deze verschillende schakels maken het project enorm dynamisch.” Binnen dit project heeft Sander zowel een inhoudelijke als een coördinerende rol.

Een gaaf onderdeel van zijn werk zijn de locatiebezoeken bij klanten. “Tijdens deze bezoeken krijg ik vaak een rondleiding”, vertelt Sander. “Hierdoor krijg ik een beeld van wat een klant precies doet en hoe het eruit ziet.” Een aantal weken terug is hij met een collega bij een klant geweest die vliegtuigen onderhoudt en modificeert. “Ik mocht toen letterlijk in de vliegtuigen lopen die leeggehaald waren”, zegt hij glimlachend. “Dat vond ik heel gaaf om te doen.”

Ambitie en ontwikkelen

Zichzelf blijven ontwikkelen en veel blijven leren, dat is wat Sander belangrijk vindt en waar zijn ambitie ligt. “Bij TAUW en binnen mijn team ervaar ik veel ruimte om werkzaamheden op te pakken die ik echt leuk vind en waar mijn interesse ligt” zegt Sander. “Wanneer bepaalde werkzaamheden je beter liggen, krijg je de ruimte om die kant op te gaan”. 

Sander vertelt dat ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak bij TAUW op verschillende manieren wordt gefaciliteerd. “Ik werk aan verschillende projecten, maar volg ook het juniorentraject. Het juniorentraject is een hele goede bijdrage aan mijn ontwikkeling.” Sander geeft aan dat het voordeel van dit traject is dat je collega’s uit verschillende vakgebieden leert kennen. “Hierdoor bouw ik een intern netwerk op, leer ik TAUW beter kennen en krijg ik leerzame cursussen aangeboden!”

Het Goede Gesprek

Maandelijks heeft Sander een overleg met zijn teammanager, daarnaast voert hij drie keer per jaar Het Goede Gesprek. “In het goede gesprek bespreken we mijn ontwikkeling, ambitie en mijn doelen voor het jaar. Daarnaast haal ik ook feedback op en dit bespreken we dan in het gesprek.” vertelt Sander. “Vanuit dit gesprek weet ik wat er al goed gaat en waar ik mijzelf nog verder in kan verbeteren en ontwikkelen”, legt Sander uit. Hij waardeert deze manier van omgaan met elkaar, omdat het een sfeer creëert waarin hij altijd bij zijn teammanager kan aankloppen als er iets is. 

Dit sluit ook goed aan bij de sfeer op kantoor. “Je kan bij iedereen even langslopen en een praatje maken, na negen maanden bij TAUW kan ik met een aantal collega’s even vrij praten als dat ik met mijn vrienden doe, dit vind ik erg fijn!”

Vind je dit interessant?

Lees dan ook de ervaringen van andere Junior Adviseurs!

Diversiteit en inclusie

Sander geeft aan dat er binnen TAUW veel aandacht is voor diversiteit en inclusie. “Sinds een maand ben ik lid van de werkgroep Diversiteit en Inclusie bij TAUW” vertelt Sander enthousiast. “Ik heb het gevoel dat ik mijzelf kan zijn bij TAUW”.

Wel vertelt hij dat het huidige beleid zich voornamelijk nog richt op gender. “Er is natuurlijk veel meer dan dat, maar we kunnen niet overal tegelijkertijd op inzetten.” Sander is blij dat hij bij de werkgroep zijn steentje kan bijdragen aan dit onderwerp. Voor Sander is het niet voor het eerst dat hij zich hiervoor inzet. “Tijdens mijn studie heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor diversiteit en inclusie, specifiek gericht op de LHBTIQIA-gemeenschap. Ik vind het dan ook tof dat ik dit nu kan voortzetten binnen TAUW door onderdeel te zijn van deze werkgroep!” 

Op dit moment is hij samen met één van de andere leden van de werkgroep druk bezig met het organiseren van Diversity Day, waar hij dan ook erg veel zin in heeft!

"Bij TAUW en binnen mijn team ervaar ik veel ruimte om werkzaamheden op te pakken die ik echt leuk vind en waar mijn interesse ligt"

Werken bij TAUW - Sander van Dijk

Sander van Dijk
Junior Adviseur Vergunningen

Er staat weer een wervingsdag op het programma bij TAUW! We hebben ruimte voor 10 nieuwe junior adviseurs. Tijdens de wervingsdag op 10 oktober maken wij graag kennis met jou en willen we je ook meer vertellen over werken bij TAUW.

Klaar om jouw carrière een kickstart te geven?

Ervaringen van Junior Adviseurs


“Die persoonlijke aandacht is wel echt kenmerkend voor TAUW!”

Ervaringen van Junior Adviseurs

“Vanuit TAUW heb ik de mogelijkheid om zelf te kiezen waar ik werk en hoe laat ik begin, dit vind ik erg fijn!

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.