Junior Adviseur Bodem
Barry Versluis

Barry Versluis is Junior Adviseur Bodem bij TAUW. “Binnen het vakgebied bodem houd ik mij voornamelijk bezig met projecten voor industriële klanten”

Junior Adviseur Bodem
Barry Versluis

Barry Versluis is Junior Adviseur Bodem bij TAUW. “Binnen het vakgebied bodem houd ik mij voornamelijk bezig met projecten voor industriële klanten”

Waarom TAUW?

Tijdens mijn studie, Technische Aardwetenschappen aan de TU Delft, ben ik TAUW voor het eerst tegengekomen. We hadden een tour langs verschillende organisaties, waaronder TAUW. De presentatie van Jurgen Ooms en de warme sfeer waarin we werden ontvangen viel bij mij op tussen de andere bedrijven. Nadat ik was afgestudeerd heb ik dan ook gelijk bij TAUW gesolliciteerd.

Vanuit TAUW heb ik de mogelijkheid om zelf te kiezen waar ik werk en hoe laat ik begin, dit vind ik erg fijn!”

Afwisselde werkzaamheden

Barry’s werkzaamheden zijn niet alleen divers binnen een project, hij werkt ook gemiddeld aan vijf tot tien projecten tegelijkertijd. “Ieder project is in een andere fase”, vertelt Barry. “Voor het ene project ben ik bezig met het schrijven van de offerte en voor een ander project ben ik bijvoorbeeld bezig met het coördineren van de veldwerkers.”

Een van de leukste projecten waar Barry aan heeft gewerkt, was het project voor Rotterdam Airport. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van het nachtveldwerk.

Zijn voorkeur gaat uit naar grotere of langere projecten. “In één van de grotere projecten waar ik aan werk, werken we met ongeveer vijftien bodemcollega’s. Hier heeft iedereen dan eigen taken en verantwoordelijkheden, de ene collega houdt zich bezig met bodemonderzoek, de ander doet het saneringsplan en weer een ander stelt het evaluatieverslag van de sanering op.”

Tot op de bodem

Barry is al bijna drie jaar werkzaam bij TAUW in het bodem team in Rotterdam. “Binnen het vakgebied bodem houd ik mij voornamelijk bezig met projecten voor industriële klanten”, zegt Barry. “Hierbij coördineer ik het veldwerk, stel ik offertes op en schrijf ik mee aan de rapportages. Hierdoor krijg ik van A tot Z alles uit het project mee. Deze verschillende werkzaamheden maken mijn werk erg afwisselend!”

TAUW als werkgever

Barry omschrijft TAUW als een open en behulpzame organisatie: “Het is een platte organisatie, iedereen gaat met elkaar om, of je nou projectmanager of veldwerker bent, je kan jezelf zijn.” Barry vertelt dat hij bij TAUW de vrijheid voelt om suggesties aan te dragen en dat hier vervolgens ook wat mee gedaan wordt. Er wordt altijd wel opengestaan voor je ideeën en gekeken naar wat er mogelijk is”.

Hij geeft als voorbeeld een overleg met junioren, waar hij een rol in heeft gespeeld: “In totaal hebben we zestien 16 sessies georganiseerd met alle junior bodem collega’s van onze vestigingen uit West-Nederland. We kwamen eens in de drie weken samen voor onder andere kennisoverdracht, vraagstukken van andere junioren of gewoon om gezellig iets samen te doen.” vertelt Barry enthousiast.

“Vanuit TAUW en de teammanagers kregen we de vrijheid om dit zelf in te vullen” Deze vrijheid vind ik dan ook wel kenmerkend voor TAUW!” Barry vertelt over de vrijheid die hij bij TAUW krijgt voor het indelen van zijn werkweek, “Ik werk vaak twee à drie dagen in de week thuis en ben ook erg blij dat deze mogelijkheid er is. Vanuit TAUW heb ik de mogelijkheid om zelf te kiezen waar ik werk en hoe laat ik begin, dit vind ik erg fijn!”

“Gemiddeld zit ik 10 uur per week in overleggen, daarnaast ben ik als er veldwerk loopt 2 uur per dag bezig met de begeleiding hiervan, 1-2 ochtenden werk aan offertes en de rest van mijn tijd ben ik bezig met het schrijven van rapportages”.

Bestuur van Jong@TAUW

Barry zet zich niet alleen in voor de junioren in binnen Bodem, maar ook TAUW breed! Zo is hij actief in het bestuur van Jong@TAUW. Dit initiatief is opgezet voor en door jonge TAUW’ers (of TAUW’ers die zichzelf jong voelen) en die graag hun horizon willen verbreden en ervaringen willen delen met anderen. “Ik maak nu al twee jaar deel uit van het bestuur. Een collega die al in het bestuur zat, heeft mij gewezen op de beschikbare plek en zo ben ik er betrokken bij geraakt.”

Barry Versluis
Junior Adviseur Bodem

De Borrelboot is favoriet

Het bestuur zet zich in om elke maand activiteiten te plannen, waarvan de borrelboot zijn favoriet is. “We begonnen met een pizza in het park en vervolgden onze route door de grachten van Utrecht. Dit was ontzettend gezellig!”

Naast de borrelboot is Barry ook erg enthousiast over de directielunch en de pubquiz die hij heeft georganiseerd. “Het leukste aan het bestuur is dat ik veel collega’s leer kennen. Als ik op een andere vestiging ben, ken ik al veel junior collega’s. Dit zorgt voor een sterke binding onderling,” aldus Barry.

Barry Versluis
Junior Adviseur Bodem

Vind je dit interessant?

Lees dan ook de ervaringen van andere Junior Adviseurs!

Er staat weer een wervingsdag op het programma bij TAUW! We hebben ruimte voor 10 nieuwe junior adviseurs. Tijdens de wervingsdag op 10 oktober maken wij graag kennis met jou en willen we je ook meer vertellen over werken bij TAUW.

Klaar om jouw carrière een kickstart te geven?

Ervaringen van Junior Adviseurs

“Ik heb het gevoel dat ik mijzelf kan zijn bij TAUW”

Ervaringen van Junior Adviseurs

“Die persoonlijke aandacht is wel echt kenmerkend voor TAUW!”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.