Technisch Manager en Ontwerpleider
Quentin Brouwer

Quentin Brouwer heeft een dubbele rol als Technisch Manager en Ontwerpleider binnen TAUW. “Ik noem mijn werk altijd puzzelen voor professionals”

TECHNISCH MANAGER EN ONTWERPLEIDER
QUENTIN BROUWER

Quentin Brouwer heeft een dubbele rol als Technisch Manager en Ontwerpleider binnen TAUW. “Ik noem mijn werk altijd puzzelen voor professionals”

Puzzelen voor professionals

Quentin heeft een dubbele rol als Technisch Manager en Ontwerpleider. Als Technisch Manager houdt Quentin zich bezig met het gehele technische spoor, “binnen projecten ben ik degene die de ontwerpers aanstuurt, zorgt dat er een vergunning wordt aangevraagd, maar ik loop ook de tijdsplanning door op kritieke paden zodat het project goed kan lopen”.  Daarnaast heeft hij ook regelmatig afstemmingsmomenten met stakeholders, waarmee hij samen spart over de best passende oplossing voor het project. “Ik noem mijn werk altijd puzzelen voor professionals” vertelt Quentin met een lach.

 Het project waar Quentin het meest trots op is, is de Vestdijk in Eindhoven. “Dit was mijn eerste grote project, ik had de opdracht langs zien komen en wist gelijk dat ik hier aan mee wilde werken” vertelt hij enthousiast. “In het project werkte ik veel samen met een andere ontwerper, ik pakte de coördinerende werkzaamheden op en voedde hem met de informatie die hij nodig had voor het ontwerp. Deze samenwerking was erg fijn!” 

Quentin vertelt dat het project erg complex was en ook flink puzzelen. “De complexiteit zat vooral ondergronds, er lagen veel kabels en leidingen om rekening mee te houden. 

Daarnaast was het systeem wat we in het bouwteam als oplossing hadden aangedragen ook relatief nieuw, dus dat kostte best veel overtuigingskracht richting beheerders.” Hij vond het leuk dat er in dit project echt samen met de beheerders werd ontworpen en dat je het project van plan tot en met de realisatie meekrijgt. “Het is nu ook echt wel een icoonproject in Eindhoven”.

“Tijdens mijn studie, Civiele Techniek, had ik nooit verwacht dat ik nu op dit punt in mijn loopbaan zou staan”

Een grote vriendengroep

Quentin is werkzaam bij het ontwerpbureau in Eindhoven, waar hij deel uitmaakt van een team van 13 collega’s. “Het kantoor in Eindhoven is ook erg knus, ongeveer 50 collega’s,” voegt Quentin toe. Hoewel hij de vrijheid heeft om thuis te werken, brengt Quentin toch vaak tijd door op kantoor. “De sfeer op kantoor is altijd gezellig en warm. Zo wordt er op sommige vrijdagen een muziekbox neergezet en er zijn regelmatig uitjes met de personeelsvereniging,” legt hij uit. Een van de hoogtepunten van 2023 was een uitje naar de Ardennen. “Het voelt echt als een grote vriendengroep. Het is heel toegankelijk en iedereen toont persoonlijke interesse in elkaar,” merkt Quentin op. Hij benadrukt dat werkplezier een belangrijk onderwerp is binnen zijn team en TAUW in het algemeen. “We letten goed op elkaar en helpen elkaar tijdens drukke periodes. Deze onderlinge behulpzaamheid waardeer ik enorm!”

Vind je dit interessant?

Lees dan ook de ervaringen van andere Junior Adviseurs!

Van wegen tot woonwijken

Bij zijn start bij TAUW lag de focus van Quentin voornamelijk op binnenstedelijke projecten, waarbij hij zich bezighield met woonstraten, woonwijken, nieuwbouwwijken en binnenstedelijke reconstructies. “Ik vond het leuk om met deze projecten bezig te zijn omdat je in een beperkte ruimte met veel dingen rekening moet houden, zoals riolering, kabels en leidingen, verontreinigingen, en grondwaterstanden,” legt Quentin uit. 

Tegenwoordig werkt hij ook aan N-weg projecten, waarbij hij te maken heeft met een hele andere dynamiek en complexiteit, met name op het gebied van vergunningen en stikstof,” vertelt Quentin. Wat hij het leukst vindt aan zijn werk als Technisch Manager bij TAUW is de integraliteit van de projecten, waarbij verschillende aspecten samenkomen en hij verantwoordelijk is voor het overzien en beheersen van al deze aspecten. “Ook het schakelen binnen de projecten wanneer er iets verandert vind ik leuk. Zo moet ik overzien welke gevolgen een verandering heeft, zelfs als het iets kleins lijkt, zoals het weghalen van een boom. Dan moet ik weten welke ecologische gevolgen hieraan verbonden zijn,” vertelt Quentin. Het mooie aan het schakelen binnen de projecten is dat TAUW alle kennis in eigen huis heeft en er snel geschakeld kan worden

De volgende stip op de horizon

“Tijdens mijn studie, Civiele Techniek, had ik nooit verwacht dat ik nu op dit punt in mijn loopbaan zou staan. Ik zei toen dat ik nooit een kantoorbaan wilde en ik was lang niet zo perfectionistisch en gedreven in mijn werk als nu,” vertelt Quentin lachend. In de afgelopen zeven jaar bij TAUW heeft Quentin een indrukwekkende groei doorgemaakt. “Ik begon als Ontwerper en ben in een paar jaar doorgegroeid naar Hoofdontwerper. Later werd ik Ontwerpleider en nu vervul ik een dubbele rol als Ontwerpleider en Technisch Manager,” legt Quentin uit. Hij benadrukt dat zijn groei natuurlijk verliep en dat hij geleidelijk aan steeds meer verantwoordelijkheden kreeg. “Ik vind het fijn om een brede basis en een goede achtergrondkennis te hebben, waarmee ik nu effectief kan communiceren met opdrachtgevers. Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen TAUW en kijk uit naar mijn volgende uitdaging.”

 

Quentin draagt ook bij aan de ontwikkeling van het ontwerpbureau van TAUW binnen de kopgroep ontwerp. “In de kopgroep ontwerp houden we samen met een groep ontwerpers de ontwikkelingen in het vakgebied in de gaten, bijvoorbeeld op gebied van software. We zorgen er binnen de huidige software ook voor dat de tools goed werken,” legt Quentin uit. “Daarnaast is deze groep bezig om een standaard te ontwikkelen voor ontwerpen, ontwerpstappen te automatiseren en zo verder” vertelt Quentin enthousiast.

Quentin Brouwer
Technisch Manager en Ontwerpleider

“Het voelt echt als een grote vriendengroep. Het is heel toegankelijk en iedereen toont persoonlijke interesse in elkaar,”

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.