Junior Adviseur Lucht
Nadine van Geersdaele

“Aan het einde van mijn studie Milieukunde wist ik niet precies wat ik leuk vond. Ik had zoveel verschillende interesses. Het Traineeship bij TAUW was de perfecte keuze!” aldus Nadine van Geersdaele -Junior Adviseur Lucht.

Junior Adviseur Lucht
Nadine van Geersdaele

“Aan het einde van mijn studie Milieukunde wist ik niet precies wat ik leuk vond. Ik had zoveel verschillende interesses. Het Traineeship bij TAUW was de perfecte keuze!” aldus Nadine van Geersdaele -Junior Adviseur Lucht.

De ideale oplossing: het Traineeship bij TAUW

Nadine werkt nu vier jaar bij TAUW en is onderdeel van Team Lucht, maar voordat ze bij TAUW kwam, heeft ze al stage-ervaring opgedaan bij industriële bedrijven. “Bij een aantal industriële klanten van TAUW heb ik stagegelopen tijdens mijn studie” vertelt Nadine met een glimlach. Doordat haar opleiding Milieukunde erg breed was, wist ze niet precies wat ze wilde. “Ik vond zoveel dingen leuk!’’ Het Traineeship van TAUW was voor haar de ideale oplossing: “De perfecte manier om te ontdekken waar mijn interesse ligt”.

Tijdens het TAUW Traineeship heeft Nadine in verschillende teams gewerkt, waaronder team Bodem en Water. “Ik merkte dat de werkzaamheden voor water veel overlap hadden met de werkzaamheden bij Team Lucht, het team waar ik tijdens het Traineeship ben gestart en waar ik nu ook werkzaam ben.” legt Nadine uit. “Het focuspunt is bij grondwater anders, hier kijk je onder de grond en hoe water zich beweegt en hoe dat invloed kan hebben op een vervuiling, maar het principe is hetzelfde: het verzamelen van de uitgangspunten van de opdrachtgever, het maken van de berekeningen en deze verwerken tot een rapport.” Het Traineeship van TAUW bestaat uit drie periodes van een half jaar waarin je wisselt van team. Nadine zat eigenlijk gelijk goed, dus na de andere twee periodes van het Traineeship voelde het als thuiskomen bij team Lucht.

Nadine vertelt dat ze veel voordelen van het Traineeship ziet: “Ik heb door het wisselen tussen teams een groot intern netwerk, waardoor ik makkelijk koppelingen kan leggen met andere werkvelden of collega’s. Daarnaast heb ik in de andere teams veel handige tips en trucs geleerd die ik nu kan overbrengen op mijn collega’s bij team Lucht.” Ook vertelt Nadine dat ze het groepsverband van het Traineeship erg fijn vond: “Het is fijn om met de andere trainees te kunnen bespreken waar je tegenaan loopt en dat je van elkaars aanpak te kunnen leren. De groep trainees was ook erg hecht, waardoor je heel makkelijk vragen aan elkaar stelt, dit vond ik erg fijn!”

Puzzelen en berekenen

“Toen ik begon bij team Lucht was ik veelal bezig met eenvoudige stikstofberekeningen, maar nu ik al een tijd bij TAUW werk krijg ik ook de uitdaging om met complexere projecten bezig te zijn. Mijn interesse ligt vooral bij industriële klanten, waar ik me verdiep in zowel stikstof als luchtkwaliteit, voor grote projecten zoals woningbouw of industriële vraagstukken,” vertelt Nadine. Wat haar het meest aanspreekt in de industriële klanten is de snelheid die de klanten vragen, dit geeft haar werk een extra uitdaging.

Nadine van Geersdaele
Junior Adviseur Lucht

Bij de start van een project haalt Nadine veel belangrijke informatie uit gesprekken met de klant. “Deze gesprekken onthullen de uitgangspunten en de essentie van het project, die we vervolgens terug laten komen in onze berekeningen. Het complexe en het puzzelachtige karakter van mijn werk geeft me enorm veel energie!” vertelt Nadine vol enthousiasme. Het contact met klanten is voor Nadine het meest interessante in haar werk, vooral als ze vastlopen en moeten blijven puzzelen. “Een voorbeeld hiervan was een woningbouwproject vlak bij een natuurgebied, waarbij het voor het gebied beter was om om te rijden zodat er minder stikstofuitstoot kwam in het gebied.” Nadine geeft aan veel afwisseling te ervaren in haar werk bij TAUW. “De variëteit in projectduur houdt me alert: sommige projecten vliegen voorbij, terwijl andere projecten, door uitdagende uitgangspunten of stikstofkwesties, leiden tot maandenlang gepuzzel tot er een goed advies uit komt.”

Het Traineeship van TAUW was voor haar de ideale oplossing: “De perfecte manier om te ontdekken waar mijn interesse ligt”.

De toegankelijkheid van TAUW

Als je aan Nadine vraagt naar haar ervaringen bij TAUW, vertelt ze direct over de werksfeer: “Collega’s bij TAUW zijn super toegankelijk!” Ze waardeert het dat er weinig hiërarchische lagen zijn in de organisatie en dat e aan iedereen vragen kan stellen. “Als ik een vraag heb, maakt het niet uit of ik deze stel aan een junior of senior collega of aan mijn teammanager, iedereen is heel benaderbaar”, zegt ze. Nadine waardeert ook de vrijheid die TAUW biedt. Ze vindt het fijn dat ze thuis kan werken en haar eigen werktijden kan bepalen.

Nadine geniet ook van de sociale aspecten van het werken bij TAUW. Ze maakt deel uit van het jong@TAUW bestuur, een intern jongerennetwerk, waar ze samen met collega’s leuke activiteiten organiseert voor andere TAUW collega’s. “Eén van mijn favoriete activiteiten was het suppen door de grachten van Utrecht”, zegt ze enthousiast. Als vertegenwoordiger van jong@TAUW vindt ze het belangrijk om nieuwe collega’s te ondersteunen. “We zorgen er altijd voor dat we aanwezig zijn op de introductiemiddag voor nieuwe collega’s en vertellen ze graag over ons netwerk binnen TAUW”, legt ze uit. Op deze manier breidt ze ook haar interne netwerk weer verder uit!

Nadine van Geersdaele
Junior Adviseur Lucht

TAUW nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in en ontvang maximaal 5 keer per jaar onze nieuwsbrief.