Interview Tauw – Ontzorgen op elk niveau

Tauw wil de wereld wat mooier maken. De bijzondere geschiedenis van dit Europese advies- en ingenieursbureau gaat maar liefst negentig jaar terug, tot het begin als onafhankelijk en technisch hoogwaardig adviesbureau voor waterschappen. Nu werken ruim 1.100 Tauwers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Met aandacht, ambitie en een unieke, eigen cultuur.

De klant ontzorgen
Dat is op allerlei manieren zichtbaar, om te beginnen in aandacht voor de klant. “Tauw is de spreekwoordelijke rechterhand”, zegt Henry Raben, directeur bij de Business Unit Industry, die werkt voor (grote) bedrijven in sectoren als Food, Oil & Gas, Chemie en Logistiek. “Industriële klanten willen ontzorgd worden, dus regelen we alles voor hen. Van visievorming tot vergunningen en contracten, en van directievoering tot toezicht.” Dat leidt niet alleen tot interessante, integrale projecten, maar ook tot langdurige samenwerkingen. Het bedrijf besteedt daar expliciet aandacht aan. “Wij investeren veel in de relatie met onze klanten”, vertelt Henry. “Niet alleen gaan onze accountmanagers regelmatig en met veel plezier bij hen langs, maar we houden ook trends en ontwikkelingen in de gaten en we delen onze kennis.” Dat gebeurt via blogs, workshops en masterclasses over uiteenlopende onderwerpen, zoals de nieuwe Omgevingswet, stikstofdepositie of veiligheid. Middelen die het bedrijf ook slim inzet bij de acquisitie van nieuwe klanten.

Nieuwe inzichten en invalshoeken
Een bijzondere vorm van aandacht zijn ‘bedrijfsaudits’ voor klanten die daar prijs op stellen. Een audit is een eendaags bezoek van tien tot vijftien Tauwers van verschillende achtergronden: bodem, lucht, geluid, veiligheid, arbo of afval. “Zo’n dag is een mix van kennisdeling en samenwerking met collega’s én klanten; interessant, nuttig en bovendien leuk”, vertelt adviseur vergunningen Rosalie Geerlinks. “Iedereen krijgt een rondleiding. Voor medewerkers die niet vaak op locatie komen, is het een kans om te zien waar ze nu precies voor werken. Het geeft allemaal nieuwe inzichten en invalshoeken. Regelmatig zeggen we op zo’n dag tegen elkaar: ‘O, kijk jij zó naar dit bedrijf?’ En aan het eind van de dag gaan we met z’n allen eten.” Een bedrijfsaudit is leerzaam voor de Tauwers én van waarde voor het bedrijf, dat er aan het eind van de dag meestal wel een aantal gratis adviezen aan overhoudt. Er staan dit jaar al vier van dit soort ‘audits’ op het programma.

Een écht jaarplan maak je samen
De ambities en eigen cultuur komen ook tot uiting in de manier waarop Tauw plannen maakt. “Ons jaarplan moet een plan zijn van de mensen, niet van het management”, vertelt Henry. “Met tien medewerkers van de BU – projectleiders, teamleiders en adviseurs – hebben we een diverse brainstorm- en verfijningssessies georganiseerd  om te bepalen waar we als afdeling naartoe willen. Vervolgens hebben we de deelnemers voor een terugkoppeling de organisatie ingestuurd en is de daaruit voortkomende feedback verwerkt.” Het einddoel was om het plan op één A-viertje te krijgen. Het is uiteindelijk een visualisatie geworden in de vorm van een tekening die nu groot op de muur hangt. De activiteiten zijn onderverdeeld in vijf ‘verbeterlijnen’: kennis, innovatie en technologie; continueren en verbeteren; markt en klant; leren en sturen en last but not least: passionate professionals. “Het was een uniek proces”, kijkt Henry terug. “En het resultaat spreekt enorm tot de verbeelding. Het heeft weliswaar aardig wat tijd gekost, maar we zijn ervan overtuigd dat deze aanpak past bij Tauw. Bovendien is het een prima manier om onze medewerkers te betrekken, te motiveren en de focus en energie te kanaliseren.” Dat het werkt blijkt wel uit de levendige discussies die plaatsvinden bij de muur met de afbeelding en aan de sessiedeelnemers die zich nu als rasechte ambassadeurs gedragen.

Wat willen onze mensen?
En dan de medewerkers. “Passionate professionals is voor ons geen loos begrip”, zegt Henry. “We zijn een diverse club, een mix van jong en oud, man en vrouw en we vragen ons af: wat willen onze mensen?” Verantwoordelijkheid, autonomie en flexibiliteit, zo blijkt. Rosalie ziet dat terug in de praktijk. “Er wordt geluisterd, er is ruimte voor ideeën en iedereen is aanspreekbaar”, is haar ervaring. “Het is een laagdrempelige organisatie. Managers nemen heus wel beslissingen, maar alles gebeurt in een sfeer van saamhorigheid.” Medewerkers bepalen zelf waar en wanneer ze werken. Keuze zat: er zijn acht vestigingen in Nederland, volgens het flexconcept ingericht. Persoonlijke en professionele ontwikkeling wordt op allerlei manieren gefaciliteerd, bijvoorbeeld via de Tauw University. Wie bijvoorbeeld graag projectleidersvaardigheden wil opdoen, krijgt de kans om te ‘oefenen’ zonder direct officieel in de rol terecht te komen. Tauw is bovendien een platte organisatie en managementtaken worden verdeeld onder medewerkers. Zo ontstaan er vele kansen om te groeien en te laten zien wat je als medewerker in je mars hebt. Maar de zorg voor medewerkers gaat nog een stap verder. “Veel van onze medewerkers werken op locatie”, legt Henry uit. “We willen dat ze allemaal ’s avonds heelhuids thuiskomen, hun veiligheid staat voor ons bovenaan. Daarom is een VCA-opleiding en gebruik van PBM’s voor iedereen verplicht en als de situatie erom vraagt kunnen ze op hun locatie zelfs de productie stilleggen.” Rosalie merkt hoe de gespitstheid op veiligheid bij de medewerkers een tweede natuur is geworden. “Als ik bij een klant binnenkom, merk ik dat ik automatisch op van alles let. Wat zie ik, wat ruik ik, zie ik daar gevaarlijke stoffen?”

Sustainable solutions for a better environment
90 jaar werken aan een mooie en veilige leefomgeving heeft Tauw niet alleen een vooraanstaande positie gegeven onder bureaus voor duurzame ontwikkeling, ook heeft het hen een Europese top 3-positie bezorgd als het gaat om milieuadvies voor de industrie. Het motto: sustainable solutions for a better environment, staat elke dag overeind bij alle 1.100 Tauwers, trots als ze zijn op de slimme oplossingen die ze vanuit hun persoonlijke passie bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving.


Henry Raben & Rosalie Geerlinks

 

Join our professional playground!
Wil jij, net als Henry en Rosalie, bijdragen aan een mooie en veilige leefomgeving door te werken aan gave projecten voor industriële klanten? Bekijk dan onze vacatures!

Pagina delen