Het verhaal van Rosalie Geerlinks

Jarenlang kwam ik tijdens mijn wandeling van het station naar de hogeschool in Deventer langs het toenmalige laboratorium van Tauw. Dat was een langdurige kennismaking, zou je kunnen zeggen. Toch kwam ik eerst bij andere ingenieursbureaus terecht, tot ik in 2015 de overstap maakte naar Tauw. Een oud-studiegenoot deelde een vacature en ik dacht: ik solliciteer gewoon. Tauw reageerde direct, ik mocht een paar dagen later al op gesprek komen, er volgde een tweede gesprek en ik was aangenomen. Het ging echt razendsnel.


Ik kan mijn kennis in de breedste zin van het woord kwijt


Ik zie van alles
Met mijn achtergrond in Milieutechnologie begon ik met bodemonderzoek. Langzaamaan ben ik opgeschoven naar de vergunningenhoek en nu werk ik met veel verschillende klanten uit de industrie, van voedingsmiddelen, afvalstoffen, afvalrecycling of energieproducenten tot olieterminals. Ik zie van alles! Ondernemers zijn vaak razend trots op hun bedrijf, of ze nou afvalstromen recyclen of vruchtenyoghurt maken. Mijn werk begint veelal als een bedrijf verandert, uitbreidt of verhuist. Tauw regelt in zo’n geval alle vergunningen. Ik bekijk welke collega’s aangehaakt moeten worden, voer gesprekken met Omgevingsdiensten, Regionale Uitvoeringsdiensten, waterschappen en Rijkswaterstaat en zorg dat de vergunningen op tijd rond zijn. Het kunnen best lange trajecten zijn. Ik heb te maken met wetten, regels, afspraken en processen die veel tijd in beslag kunnen nemen en waarbij ik niets over het hoofd mag zien. Flexibiliteit en een breed blikveld komen dan goed van pas.


De sollicitatieprocedure ging razendsnel


Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd
Mijn klanten zijn afwisselend en mijn werk ook. Ik maak altijd een wekelijkse planning, maar het komt zelden voor dat die aan het eind van de week nog overeind staat. Soms blijk ik ’s morgens opeens afspraken te hebben in Ter Apelkanaal en Eindhoven. Op dezelfde dag. Dan word ik heel creatief met mijn agenda en de inzet van collega’s die gelukkig net zo flexibel zijn als ik. Tauw is een dynamisch bedrijf met veel ruimte voor je eigen ambitie en ideeën. We werken samen in een open cultuur waar iedereen aanspreekbaar is. Ik kan mijn kennis hier in de breedste zin van het woord kwijt en doe op mijn beurt veel nieuwe kennis op. Voorlopig ben ik hier nog niet uitgeleerd.

 

Rosalie is adviseur vergunningen

Pagina delen