Het verhaal van Henry Raben

Als je het over een echte ‘Tauwer’ hebt, heb je het over mij. 26 jaar geleden kwam ik na mijn studie Cultuurtechniek binnen als projectmedewerker. Tijdens mijn carrière heb ik vele bedrijven, aannemers en ook andere ingenieursbureaus van binnen gezien, maar bij Tauw ben ik gebleven. Met diverse inhoudelijke vervolgstudies, waaronder Hogere bedrijfskunde en trainingen bij de Baak, heb ik mij goed kunnen ontwikkelen. Doordat ik allerlei functies heb doorlopen heb ik de meeste hoeken en gaten van Tauw wel gezien. Nu leid ik een Business Unit met meer dan 130 medewerkers. Samen houden we ons bezig met industriële siteontwikkeling en alles wat te maken heeft met HSEQ: Health, Safety,  Environment & Quality.

We doen meer dan pappen en nathouden


Langdurige en intensieve contacten
Tauw neemt al 90 jaar (want zolang bestaan we al) klanten het werk uit handen, van visievorming tot vergunningen en hieraan gerelateerd het uitvoeren van onderzoeken op gebied van bijvoorbeeld bodem, veiligheid, lucht, afval en water. Wij helpen onze klanten bij engineering van hun site, contractvorming met uitvoerende partijen en verzorgen toezicht en directievoering. Het leidt tot zeer afwisselend werk voor de medewerkers en blijkbaar ook tot tevreden klanten, want bijna 80% komt bij ons terug. Het is leuk voor onze medewerkers dat ze vaak langdurige en intensieve contacten hebben. Het past ook goed bij onze missie: “Sustainable solutions for a better environment”. Het milieu is zo belangrijk, daar ga je niet achteloos mee om. Dit zijn geen lege woorden, het zit geworteld in onze organisatie dat we meer willen dan pappen en nathouden.


Een platte organisatie met een collegiale sfeer


Vrijheid, flexibiliteit en mogelijkheden
Onder de noemer ‘Passionate Professionals’ besteden veel aandacht aan onze medewerkers. Tauw is een platte organisatie met een collegiale sfeer en mensen krijgen alle ruimte om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. ‘Van taak naar talent’, noemen we dat. Samen met ‘binden en boeien’ is het de basis van de manier waarop we met onze mensen omgaan. Samen naar een doel werken, mooie projecten, vrijheid en flexibiliteit en veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Of dat nu een opleiding is, het ‘on the job’ onder de knie krijgen van een vaardigheid, een switch naar een andere functie of het vervullen van managementtaken. Die kansen krijgen ze volop en ik kan het weten: ik krijg ze zelf namelijk ook.


Henry is Directeur van de Business Unit Industry

Pagina delen