Sollicitatieprocedure

Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je een open sollicitatie gestuurd? Dan informeren we je graag over hoe de sollicitatieprocedure er uit ziet!

Het eerste deel doe je natuurlijk zelf: je vult je gegevens in en laat je CV & motivatiebrief achter via het sollicitatieformulier onder de betreffende vacature of via het open sollicitatieformulier. Nadat je op ‘verzenden’ hebt gedrukt, zijn wij aan zet:

 1. Bevestiging en terugkoppeling
  Om er zeker van te zijn dat je sollicitatie in goede orde is binnengekomen, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging per mail. Wij nemen vervolgens je brief en CV onder de loep en laten je binnen 5 werkdagen weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 2. Kennismakingsgesprek
  Het eerste gesprek voer je over het algemeen met twee ‘Tauwers’: je toekomstige leidinggevende en iemand met wie je dagelijks gaat werken. We zijn benieuwd naar wie jij bent en waarom je bij Tauw wilt werken. Wij zullen je uiteraard meer vertellen over Tauw, de functie en het team waar je terecht komt. Dit gesprek vindt vaak plaats op een Tauw-kantoor, maar we kunnen natuurlijk ook op een externe locatie afspreken.

 3. Tweede gesprek
  Als eerste gesprek positief is verlopen, nodigen we je graag uit voor een tweede gesprek. Meer toekomstige collega’s willen namelijk graag kennis met je maken. Zo weten we allebei zeker of er een klik is tussen jou en het team waar je komt te werken.

 4. Arbeidsvoorwaardengesprek
  Ben jij enthousiast over ons en wij over jou? Dan wordt jij uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierbij bespreken we jouw arbeidsvoorwaarden. Eén van onze HR-adviseurs en je toekomstig leidinggevende zijn hierbij aanwezig.

 5. Aanbod
  Je ontvangt ons aanbod. Dit is gebaseerd op de afspraken die tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek zijn gemaakt.

 6. Welkom bij Tauw!
  Je hebt de arbeidsovereenkomst getekend en bent klaar om onze professional playground te betreden. Welkom bij Tauw!


Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met onze recruiter Ilona.

Pagina delen